Patrick O’Connell (Belfast, 1887- Londres, 1959) és un entrenador relativament poc conegut en la història del FC Barcelona, però en canvi va assegurar-ne la supervivència en un moment especialment difícil. Provinent del Betis, aquest tècnic irlandès va arribar al Barça el 1936, just quan començava la guerra, i va guanyar la Lliga Mediterrània el 1937, l’única que es va disputar aquell any. El 1938 es va endur l’equip a fer ronda per Mèxic i EUA, i els diners recaptats van assegurar la supervivència del club durant la postguerra i van permetre la sortida de molts jugadors a equips de fora.

02941ea2-2f86-4c55-88c5-ca23d5f94781-bestSizeAvailable

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha volgut recordar la figura de Patrick O’Connell amb un homenatge abans del partit que juguen precisament al Camp Nou el Barça i el Betis. L’acte es fa de manera conjunta entre el Patrick O’Connell Memorial Fund de Dublín i el FC Barcelona, que forma part del patronat de Diplocat, i hi participen el nét de l’entrenador, Mike O’Connell; els representants de la Patrick O’Connell Memorial Fund, Fergus Dowd i Alan Mclean; la diputada irlandesa Maureen O’Sullivan; i el secretari general de Diplocat, Albert Royo. La delegació irlandesa serà rebuda pel president barcelonista, Josep Maria Bartomeu.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]