El president francès, François Hollande, ha presidit l’Assemblea de Batlles francesos i ha confirmat els detalls de l’operació policial que s’ha dut a terme aquest matí a SaintDennis. ‘L’operació policial tenia per objectiu neutralitzar terroristes vinculats amb els atemptats de París’. Per aquest motiu, ha dit que aquest vespre presentarà un projecte de llei al congrés per ampliar durant tres mesos més l’estat d’urgència, decretat des de divendres. ‘Restringeix algunes llibertats però és necessari’, ha explicat Hollande, que també decreta aquest estat als territoris d’ultramar.

‘Aquestes accions ens confirmen que estem en guerra contra un terrorisme que ha decidit declarar la guerra. És l’organització gihadista d’Estat Islàmic (EI)’, ha tornat a repetir. També ha confirmat que les operacions a Síria s’han identificat i el portaavions Charles de Gaulle multiplicarà per tres la seva capacitat operativa. També ha emplaçat la resta de països europeus, els EUA i Rússia per cooperar tots junts en l’ofensiva contra EI. De fet, Hollande es reunirà aquesta setmana amb Barack Obama i Vladimir Putin.

Hollande, davant de tot el país, ha dit que França no pot cedir a la pressió terrorista i ha demanat unitat en aquests moments que es vol dividir la societat francesa. ‘La joventut francesa ha estat la víctima perquè representa la vida’, ha dit.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb