Les conselleries de sanitat de la Generalitat de Catalunya i de la Generalitat Valenciana han actualitzat les dades dels possibles casos de listerosi. En total, n’hi ha deu, sis al Principat i quatre al País Valencià. Ara per ara, a les Illes no s’ha detectat cap cas. Avui mateix s’han detectat tres casos nous i se n’han descartat dos, tots ells relacionats amb el brot d’Andalusia.

Al País Valencià avui s’ha detectat un nou cas i se n’han descartat dos dels casos investigats perquè les proves han donat un resultat negatiu, entre ells una dona embarassada. La conselleria també ha explicat que l’únic pacient ingressat ha rebut l’alta, a l’espera de sotmetre’s a una altra analítica.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya té constància de dos nous casos sospitosos de listeriosi, que se sumen als quatre casos que es van detectar ahir. Ara s’està a l’espera de les analítiques per verificar si es tracta de casos confirmats. ‘En tots aquests casos s’ha consumit carn entatxonada d’Andalusia, que ha generat quadres amb símptomes lleus, com ara diarrees’, ha detallat el departament. Anteriorment, des de l’inici del brot, la Generalitat havia detectat cinc casos probables de listeriosi més relacionada amb el brot, encara que el Ministeri de Sanitat espanyol ha considerat que són negatius i els ha descartat.

El secretari de Salut Pública català, Joan Guix, ja va advertir dimarts que podien aparèixer més casos a causa del llarg procés d’incubació de la listèria, i va afegir que no és una patologia estranya. També va destacar que l’any 2018 va haver-hi 85 casos a Catalunya, que no van tenir res a veure amb cap brot.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.