Lluc Salellas

Guanyem Girona proposarà Lluc Salellas com a candidat a la batllia al ple d’investidura del dissabte. Així ho van decidir els adherits a la plataforma municipalista, en una assemblea que es va celebrar ahir al vespre. La formació manté l’aposta per tancar un pacte de govern amb ERC, que sumaria deu dels 27 regidors que té el ple, i insta la resta de grups –en especial, el PSC– a ‘prendre partit’ i decidir si volen avalar que Marta Madrenas continuï com a batllessa o bé ‘obren la porta a un nou govern encapçalat per Guanyem’. Si no hi ha moviments de darrera hora, però, tant l’aritmètica com les postures que els diferents partits han marcat fins ara (ERC vol un acord que també inclogui JxCat) deixen poc marge perquè la proposta de Guanyem prosperi.

Guanyem Girona mou fitxa per intentar un moviment de darrera hora. La candidatura municipalista ha decidit presentar Lluc Salellas com a candidat a l’alcaldia de Girona al ple d’investidura d’aquest dissabte. La decisió es va prendre ahir al vespre, en una assemblea on van participar els adherits a la plataforma.

.Segons destaquen des de Guanyem, la decisió de presentar candidatura al ple d’investidura ‘s’afegeix a altres propostes’ que ha fet públiques la formació aquesta setmana, ‘encaminades a arribar a un acord de govern’ amb ERC. Per una banda, la proposta d’un futur organigrama (en què l’ajuntament s’estructuraria al voltant de cinc grans àrees) i, per l’altra, el document on hi recollien 22 punts clau per al mandat (entre els quals destacaven l’aprovació d’un pla de ciutat, la declaració de l’emergència climàtica o la creació de l’oficina de drets de la ciutadania’.

‘Salellas o Madrenas’

Amb l’anunci que presenten la candidatura de Salellas per a la investidura, Guanyem Girona fa una crida a la resta de grups ‘per prendre partit a l’hora de triar el futur govern municipal’. I decidir –sostenen- si ‘avalen la continuïtat de Marta Madrenas o si obren la porta a un nou govern encapçalat per Guanyem’.

‘Girona tindrà una batllia republicana, això està assegurat’, diuen des de Guanyem. ‘Ara toca als diferents grups decidir en clau de ciutat si s’opta per mantenir l’actual model o s’aposta per un projecte social i transformador’, conclouen.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.