ara evissa

Les formacions Guanyem, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el partit ecologista Equo s’han unit en la coalició ‘Ara Eivissa’ de cara a les eleccions del proper 26 de maig.

La nova formació s’ha qualificat com un partit ‘insularista, ecologista, progressistes i d’esquerres’, segons ha apuntat Isabel Aguilar, portaveu d’Equo, a la roda de premsa celebrada avui.

La intenció d’Ara Eivissa és presentar candidats a totes les institucions municipals així com al Consell d’Eivissa i al parlament de les Illes. De fet, i en ser qüestionats per si l’actual consellera balear de Cultura, Fanny Tur, podria encapçalar la llista al Parlament, Jordi Escandell (ERC) ha apuntat que s’està ‘parlant i negociant’.

Escandell ha destacat que Ara Eivissa és una coalició ‘molt arrelada’ al territori, a la llengua ia la cultura i ha retirat l’objectiu de defensar l’illa ‘des d’un punt de vista progressista i d’esquerres’.

Per Arnau Mañas, representant de Guanyem, la coalició presentada avui és un projecte ‘il·lusionant’, que serà ‘clau’ en les eleccions de maig per ‘frenar les polítiques de dretes que amenacen de tornar i consolidar els avenços de l’esquerra que ha hagut aquests anys i seguir avançant en les polítiques progressistes’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb