En el sisè aniversari de l’accident de Fukushima, diversos grups ecologistes han organitzat aquest dissabte un simulacre d’emergència nuclear a Reus per a conscienciar la població del perill que representa allargar la vida de les centrals. La Xarxa de Sobirania Energètica, Greenpeace i Ecologistes en Acció creuen que la decisió del Consell de Seguretat Nuclear de permetre que la central de Garoña (Burgos) pugui operar fins als 60 anys fixa precedents.

Amb tot, denuncien una ‘maniobra comercial’ que permetrà que es cobrin indemnitzacions quan les centrals es vegin obligades a tancar. Segons el portaveu de l’organització, Eloi Nolla, el govern espanyol ‘no ha après la lliçó de Fukushima’ i no té en compte els riscos d’allargar els anys de funcionament de les centrals ‘mentre puguin esprémer un benefici d’unes instal·lacions ja amortitzades’.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]