La companyia Grífols no ha assolit resultats “estadísticament significatius” en les variables primàries de l’estudi d’immunoglobulines hiperimmunes com a tractament contra la covid-19 en pacients hospitalitzats, segons que ha anunciat en una nota de premsa. Aquesta via es trobava en la fase 3 d’un assaig finançat per l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units. Grífols ha informat que continuarà endavant amb les més de 20 iniciatives d’investigació que té encetades entorn de la covid-19. Una segueix el mateix camí de la primera però en pacients ambulatoris.

També té en marxa un estudi per avaluar una immunoglobulina hiperimmune d’administració subcutània per a pacients asimptomàtics ambulatoris i participa en un assaig clínic amb plasma de convalescents com a tractament primerenc en pacients no hospitalitzats amb covid-19 lleu o moderada. A més, Grífols avalua l’impacte d’altres tractaments derivats del plasma, com ara l’alfa-1 antitripsina, les immunoglobulines i l’antitrombina III, en pacients amb covid-19 en diferents estadis de la malaltia per mitigar els efectes de la infecció.

Pel que fa a l’assaig en fase 3 que no ha assolit resultats, havia estat dissenyat per avaluar la seguretat, tolerabilitat i eficàcia d’un tractament combinat contra la covid-19 que incloïa l’antiviral remdesivir i una immunoglobulina intravenosa hiperimmune amb una solució altament concentrada d’anticossos per neutralitzar el SARS-CoV 2.

Els anticossos de la immunoglobulina hiperimmune procedeixen de la part líquida de la sang, el plasma, donat per persones sanes que s’han recuperat de la covid-19. L’assaig incloïa 600 pacients adults a 67 centres dels EUA i de 10 països més dels 5 continents.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.