Grífols ha anunciat avui que ha arribat a un acord amb diverses autoritats dels Estats Units per desenvolupar un tractament per combatre directament el coronavirus 2019. A través d’un comunicat, ha dit que treballarà amb l’Autoritat Estatunidenca d’Investigació Biomèdica Avançada (BARDA), l’Agència del Medicament dels Estats Units (FDA) i més organismes federals per recollir plasma de pacients recuperats de la Covid-19 amb l’objectiu de produir immunoglobulines hiperimmunes al virus. L’acord també contempla el desenvolupament dels estudis pre-clínics i clínics necessaris per a determinar l’eficàcia de la teràpia.

‘La companyia posarà a disposició del projecte la xarxa de centres de donació aprovats per l’FDA, examinarà i identificarà els donants i processarà el plasma per produir anticossos hiperimmunes a les instal·lacions especialment dissenyades i aïllades per a malalties infecciones als Estats Units’, ha dit Grífols.

A més a més, la multinacional treballa en un assaig clínic a l’estat espanyol amb plasma inactivat per blau de metilè de pacients curats del coronavirus 19. També treballa per desenvolupar un mètode de diagnòstic basat en tecnologia pròpia per a detectar el virus de forma més acurada que els mètodes actuals. Segons Grífols, cada equip dissenyat permetrà d’analitzar més de mil mostres diàries. És possible que els resultats siguin disponibles les setmanes vinents.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb