És el primer ajuntament de Catalunya a pactar aquest servei gratuït

GRANOLLERS (BARCELONA), 27 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Granollers i la Unió de Manyans de Seguretat (UCES) han signat aquest dilluns un conveni pel qual aquesta federació presta els seus serveis, de forma gratuïta, a les víctimes de violència de gènere.

L’acord es tradueix en el canvi del pany del domicili conjugal d’aquelles persones víctimes de violència masclista i que així ho acrediti una sentència judicial, tal com ha informat a Europa Press l’alcalde de la localitat, Josep Mayoral.

Ha remarcat que es tracta “de guanyar seguretat” i ha assenyalat que té una doble importància: d’una banda, el servei, així com el material i el desplaçament dels professionals, no suposa cap cost, i per l’altre, significa un indicador de la responsabilitat social cap a la violència de gènere.

En aquest sentit, Mayoral ha determinat que els compromisos cap a aquesta problemàtica “no siguin només declaratius, també amb accions i acompanyament”.

L’alcalde de la capital del Vallès Oriental ha dit que UCES duu a terme aquesta iniciativa en diversos municipis d’Espanya i Granollers s’ha convertit en el primer de Catalunya a subscriure aquest conveni.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]