El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit de retirar cautelarment la gestió a Eulen de dues residències de gent gran de Barcelona. Els centres Bertran Oriola i Mossèn Vidal i Aunòs tenen expedients sancionadors oberts per diverses irregularitats detectades durant l’emergència sanitària, tant en la gestió com en l’atenció a usuaris. Totes dues residències van ser intervingudes per la Generalitat bon punt es van detectar les irregularitats, i aleshores es va substituir temporalment Eulen per una altra empresa gestora. Ara que la situació està controlada a tots dos centres, el Departament ha decidit de suspendre cautelarment la gestió d’Eulen fins que no es resolgui definitivament els expedients.

En el cas de la residència Bertran Oriola, el 26 d’abril el Departament ja la va intervenir per tal de reconduir la situació. El Servei d’Inspecció va obrir un expedient sancionador a l’empresa el 3 de juny per una presumpta infracció greu i per cinc presumptes infraccions molt greus que poden ser sancionades amb una multa de 4.000 euros, la greu, i amb una multa de 7.900 euros per cadascuna de les molt greus, a més de la suspensió total de la prestació de serveis per un període de quatre anys per cadascuna de les infraccions. Segons el Departament, la situació sanitària a la residència està qualificada com a verda i hi ha una situació d’estabilitat en la gestió.

Quant a la Residència Mossèn Vidal i Aunòs, on el Departament assenyala que les irregularitats van portar el centre a una situació ‘d’afectació generalitzada’ per la covid-19, la intervenció i el canvi temporal d’entitat gestora va ser el 7 de maig. El 3 de juny es va obrir un expedient sancionador a Eulen per una presumpta infracció molt greu, que pot ser sancionada amb una multa de 7.000 euros, a més de la suspensió total de la prestació de serveis per un període de quatre anys. A més, en aquesta residència el Servei d’Inspecció ja va obrir el 17 de març un expedient sancionador a l’empresa pels presumptes maltractaments d’una resident per tres treballadors del centre.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.