Junts podem anar molt més lluny

Fa vint-i-cinc anys que VilaWeb va començar a caminar. Ara, amb tota l'experiència acumulada, sabem que si aconseguim prou suport podem elevar la potència a 25 i fer el millor diari del món. Digital, català i en català. Ens ajudeu a fer-ho possible?

Doneu suport a VilaWeb

Els docents més grans de cinquanta-cinc anys no veuran rebaixada la jornada lectiva en les dues hores com demanaven en el curs 2019-20 a causa de la pròrroga pressupostària, segons un acord del govern.

Segons l’acord, ‘la situació de pròrroga pressupostària per a 2019 impossibilita, com va passar l’any anterior, que es faci efectiva la rebaixa d’hores lectives’.  No obstant això, el govern ha afirmat que la voluntat del departament d’Educació és complir amb els acords sindicals, entre els quals hi ha la rebaixa de dues hores lectives parell a aquest col·lectiu, ‘quan es disposi d’un nou pressupost’.

El 2016, la Generalitat ‘va modificar temporalment’ per als dos cursos següents les condicions de l’horari setmanal per al professorat més gran de 55 anys dependent de la Conselleria d’Educació, que podien accedir a la reducció ‘en hores de permanència al centre, però no lectives’.

La Generalitat va assegurar llavors que no era sostenible mantenir la reducció de la jornada lectiva dels més grans de cinquanta-cinc anys ‘en no poder compensar amb recursos addicionals de plantilla la totalitat d’hores lectives que no impartirien els docents que gaudissin de la reducció’.

Per això, a l’acord de govern 70/2016 de 31 de maig es negava el reconeixement del dret a reducció d’horari lectiu per als cursos 2016-17 i 2017-18.  Segons l’acord de govern d’avui, la situació de pròrroga pressupostària per al 2018 va impossibilitar que s’incrementés la despesa en el capítol 1, corresponent a les plantilles de personal docent, per la qual cosa ‘no es va poder dur a terme la reducció, perquè hauria implicat una assignació de recursos addicional’, una situació que ‘es manté per al curs vinent’.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.