El govern de les Illes elimina l’impost de successions i donacions

  • El decret haurà de convalidar-se al parlament passats trenta dies de la publicació al BOIB

VilaWeb
Europa Press / Redacció
18.07.2023 - 14:44
Actualització: 18.07.2023 - 17:33

El Butlletí Oficial de Balears (BOIB) ha publicat avui, en una edició extraordinària, el decret llei amb l’eliminació de l’impost de successions i donacions (ISD) i de l’impost de transmissions patrimonials (ITP) en la compra de primer habitatge per a menors de trenta anys. Ho ha anunciat la presidenta Marga Prohens.

Després de la publicació al BOIB, el decret haurà de convalidar-se al parlament de les Illes els trenta dies vinents. En concret, el Decret llei 4/2023 modifica el decret legislatiu 1/2014 que aprova el text refós de les disposicions legals de les Illes en matèria de tributs cedits per l’estat espanyol. La presidenta Prohens ha anunciat la supressió de l’impost de successions i donacions entre pares i fills, nets i avis i entre cònjuges, tant per causa de mort com en herències en vida mitjançant pactes successoris.

El govern també ha aprovat l’eliminació de l’impost de transmissions patrimonials (ITP) en la compra del primer habitatge habitual per a menors de trenta anys i persones amb discapacitat amb límit de renda de 52.800 euros en declaració individual o de 84.480 euros en declaració conjunta, amb un import de l’habitatge que no pot ser superior als 270.151 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor