armengol

El govern de les Illes ha assegurat que exhauriria la via política i del diàleg amb el govern espanyol per a reclamar els diners pendents del 2019, 177 milions d’euros. Fonts de la Conselleria d’Hisenda han explicat a l’agència Europa Press que confien a trobar una fórmula legal que faciliti el compliment dels compromisos de la Moncloa amb l’executiu de Francina Armengol.

D’aquests 177 milions, que es recollien al pressupost espanyol que no va aprovar-se, hi ha 99 milions que corresponen als lliuraments del sistema de finançament i 78 milions de la mensualitat pendent de la liquidació de l’IVA del 2017. De fet, Armengol va reclamar aquests diners al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a la reunió que van mantenir a principis d’agost a Palma.

Ahir, el vice-president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va anunciar que el govern demandaria l’estat espanyol pel deute pendent, que ofega les finances catalanes. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ja va descartar de sumar-se a la demanda i va apel·lar a la ‘via del diàleg i de les solucions’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.