El govern destina quatre milions d’euros a millorar la inserció laboral dels refugiats ucraïnesos

Els seleccionats tindran un contracte laboral d'entre sis i dotze mesos

VilaWeb
Dos ucraïnesos que viuen a Osona entren a una casa amb bosses
Redacció / ACN
16.08.2022 - 13:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El departament d’Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha activat una línia extraordinària d’ajuts pels refugiats d’Ucraïna a través del programa Treball i Formació. Segons que ha detallat avui l’executiu català, la iniciativa vol facilitar l’accés al món laboral als refugiats ucraïnesos que són a Catalunya a causa de la guerra, i també augmentar les seves competències professionals i idiomàtiques. Per fer-ho possible, s’hi destinaran quatre milions d’euros i es calcula que se’n beneficiïn unes 130 persones.

Les persones inscrites al programa tindran un contracte laboral d’una durada d’entre sis i dotze mesos i rebran acompanyament durant la inserció i el transcurs de la feina. A més, durant la jornada laboral també rebran formació en català.

Les persones beneficiàries seran aquelles que estiguin com a demandants d’ocupació i que se’ls hagi concedit la protecció temporal. Així mateix, es prioritzaran les persones amb familiars econòmicament a càrrec, les famílies monoparentals, aquelles que estiguin allotjades en una família d’acollida, els majors de quaranta-cinc anys i les dones que es trobin en situacions de violència masclista, tràfic d’éssers humans o treball sexual.

El govern també ha decidit de prioritzar persones que es trobin en situació de discriminació per la condició sexual o identitat de gènere i de diversitat funcional. A la convocatòria s’hi podran presentar els ajuntaments, els consells comarcals, les entitats amb competència en matèria de polítiques actives d’ocupació i les entitats sense ànim de lucre que actuïn a Catalunya.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes