Les oficines de Google a París

Google ha anunciat que ha introduït nous elements en el seu motor de cerca per a impedir que aparegui informació falsa o ofensiva. Les proves varen començar fa uns quatre mesos, però l’empresa no ho havia fet públic. L’anunci mostra la confiança de Google en aquestes millores, que volen reduir les probabilitats que l’usuari trobi notícies falses sobre persones o fets, un fenomen que s’ha popularitzat darrerament i conegut com a ‘fake news’.

‘El problema no desapareixerà’, ha reconegut Ben Gome, el vice-president d’enginyeria de Google, però ha afirmat que això permet a l’empresa d’avançar-se a tot allò que pugui passar en aquesta qüestió. Ara, l’algoritme de Google ajuda a identificar les fonts fiables d’entre centenars de milers de milions de pàgines indexades per la companyia. Tanmateix, existeix un percentatge al voltant del 0,25% que s’escapa dels controls de l’empresa.

Entre les millores, Google ha millorat els mètodes de classificació dels continguts i ha fet actualitzacions per a mostrar els continguts més acreditats. La companyia també ha fet canvis en la guia d’avaluació de qualitat de les cerques, que inclou un procés en què persones reals -els avaluadors- valoren la qualitat dels resultats de les cerques.

Per tenir més informació sobre la nova tecnologia del cercador de Google, la companyia ha posat a disposició de l’usuari un ‘microsite’ on es pot saber més sobre el sistema de valoració de Google o la informació general sobre els processos de proves dels productes de l’empresa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]