MADRID, 1 (Portaltic/EP)

Els atacs a les dades de les empreses en Internet són cada vegada més nocives, tal com va demostrar Wannacry fa poc menys d’un mes comprometent la seguretat en línia de companyies com a Telefónica. Els correus electrònics van ser el canal principal pel qual es va difondre el ‘ransomware’, i per això, Google ha afegit noves mesures de ciberseguretat al seu servei Gmail especialment pensades per a les empreses.

Entre les noves eines destaquen els models d’aprenentatge automàtic de Gmail per bloquejar el ‘phishing’. Segons un comunicat de Google, aquesta funció evita, amb una precisió de 99,9%, que apareguin correus amb ‘phishing’ o ‘spam’ en la safata d’entrada.

La detecció primerenca retarda l’arribada de missatges sospitosos a la safata –es retenen un 0,05% del total de missatges segons dades de Google– per realitzar anàlisis de ‘phishing’.

Per complementar a aquesta funció també s’ha creat l’eina Google Safe Browsing, que el seu objectiu és trobar i identificar URL sospitoses que arribin inserides en els correus. Segons explica Google, les anàlisis de reputació i similitud dels enllaços fan que Gmail adverteixi l’usuari quan fa clic en un link sospitós.

Google també ha afegit mesures en Gmail amb l’objectiu de protegir les dades internes de les companyies. Específicament, la nova funció adverteix l’usuari sobre les respostes externes involuntàries. És a dir, si un treballador envia un correu des del seu compte laboral a una persona externa a l’empresa, Gmail avisarà si de debò desitja enviar aquest missatge.

Aquesta eina també incorpora intel·ligència contextual, i el seu objectiu serà reconèixer si la conversa amb el contacte és puntual o s’interactua amb ell de forma habitual. D’aquesta forma, Gmail evita mostrar advertiments innecessaris a l’usuari.

Amb a aquests avanços, a més, el sistema de correu electrònic de Google pot bloquejar milions de correus electrònics sospitosos de danyar la seguretat de les companyies i usuaris particulars.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]