Els atemptats de la Rambla i Cambrils i el terror d’estat

  • «Ja és raonable defensar que els atemptats gihadistes de l'agost del 2017 estaven emmarcats, directament o indirecta, en una operació global de l'estat»

VilaWeb

Les revelacions fetes pel diari Público, en el sentit que el CNI tenia completament controlats els membres de la cèl·lula gihadista que va atemptar contra Barcelona i Cambrils l’agost del 2017, són d’una gravetat excepcional. Tant, que els documents publicats alteren la percepció que teníem fins ara dels atacs. Encara no és possible ni correcte parlar d’un atac de falsa bandera, però ja no es pot discutir que l’atac va ser, com a mínim, consentit pel CNI, que en aquell moment era a les ordres de la vice-presidenta del govern espanyol Soraya Sáenz. Cal recordar-ho, això, perquè en aquell moment, tal com va explicar VilaWeb, Sáenz va intentar que es declarés oficialment l’alerta cinc, declaració que hauria significat posar al carrer l’exèrcit espanyol un mes i mig abans del referèndum del Primer d’Octubre. L’intent va ser impedit per Mariano Rajoy mateix, contrari a fer aquest pas, no sense que Soraya Sáenz s’hi resistís tant com va poder.

Les dades presentades per Público són contundents i preocupants, perquè demostren, més enllà de cap dubte raonable, que els serveis secrets espanyols tenien coneixement de l’existència del xalet d’Alcanar on es fabricaven les bombes. Per tant, que sabien que s’hi fabricaven bombes, que estaven al cas dels viatges entre Ripoll i Alcanar i que coneixien el contingut de les converses entre els integrants de la cèl·lula. Totes aquestes dades permeten veure sota una nova llum dos dels episodis fins ara més foscos i incomprensibles d’aquells dies i que havien despertat més sospites.

En primer lloc, sabent això, s’entén millor, i preocupa més, per què que la Guàrdia Civil va intentar de manera irregular fer-se càrrec de la investigació del xalet d’Alcanar i el seu desenrunament. Perquè ara estem obligats a formular la hipòtesi que ho varen intentar essent coneixedors que allà hi havia el cadàver d’un confident del CNI i que hi podia haver proves, com ara les dades de la bústia de contacte, que incriminessen el govern espanyol. I en segon lloc, ara s’entén millor també com és que la policia espanyola no donà l’alerta després d’haver constatat que EsSatti havia abandonat la mesquita de Ripoll i era en lloc desconegut. VilaWeb va revelar l’existència d’aquesta visita, la tercera rebuda a la mesquita i feta només unes setmanes abans dels atemptats. I és evident que no tenia cap sentit que s’hagués perdut la pista d’un confident que ja havia participat en diverses operacions gihadistes i que era catalogat com a molt perillós sense que això comportés un avís general, una alerta, a totes les policies. Tret que, com ara sabem, en realitat sí que el tinguessen controlat, sabessen què feia i potser estiguessen més interessats a saber la reacció de la comunitat a la desaparició que no pas una altra cosa.

Hi ha encara molts interrogants per a resoldre que segurament s’aniran aclarint amb el temps, però tot això que ja sabem ara, afegit a la nul·la voluntat mostrada per Espanya d’investigar el cas i les responsabilitats polítiques que se’n deriven, fa que en aquest moment resulte més que raonable defensar que els atemptats gihadistes de l’agost del 2017 estaven emmarcats dins una operació més àmplia, dedicada per diverses vies a aturar el referèndum d’autodeterminació.

Perquè, per acció o per omissió, és evident que aquests atemptats encaixen en un projecte d’ús de la violència amb voluntat desestabilitzadora, com en els famosos anys de plom italians, que incloïa també l’ús de la força contra la població civil, visible a partir del 20 de setembre, amb els plans militars que es van conèixer d’assalt del parlament i del palau de la Generalitat, la decapitació de la classe política catalana a partir d’investigacions judicials irregulars en marxa des del 2014 i les amenaces contra les institucions catalanes que es van concretar amb el 155. El terror d’estat té cares diverses, l’estiu i la tardor del 2017, però la coordinació apareix cada volta com més clara.

Tot plegat, doncs, és d’una gravetat excepcional, històrica. Però ho serà molt més encara si, finalment, s’acaba demostrant sense cap dubte que els atemptats van ser un atac inspirat, ordenat o com a mínim protegit per alguna part dels aparells de l’estat. Els indicis que això és així van creixent, però siga com siga, la irresponsabilitat absoluta amb la qual el CNI va jugar amb l’existència del grup de Ripoll exigeix, tota sola, responsabilitats polítiques. Molt particularment perquè ara ja ningú no pot discutir que el CNI va amagar a propòsit a la policia catalana les dades que haurien permès d’evitar els atemptats que es van improvisar després de l’explosió d’Alcanar. I que, per tant, es podria haver evitat la mort dels tretze ciutadans de diversos països que varen perdre la vida a la Rambla i la Diagonal de Barcelona i al Passeig Marítim de Cambrils. Algú va donar l’ordre, no sabem encara si indirectament o directa, que els portaria a la mort. I eixe algú, com a persona però també col·lectivament com a representant del seu estat, ha de respondre per allò que va fer.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Victor Serra
Victor Serra
16.07.2019  ·  22:28

Mentrestant Trapero jutjat, Forn a la presó i la Soraya treballant a Cuatrecasas. Si tot això que sembla que va passar es va confirmant estaria justificada una rebelió de veritat.

Matilde Font
Matilde Font
16.07.2019  ·  22:31

Quan el polític García Margallo era Ministro de Asuntos Exteriores del Gobierno del Reino de España al setembre del 2016, públicament va fer unes declaracions respecte al procés sobiranista de Catalunya, dient que: “Un ataque terrorista se supera, la disolución de España es irreversible”.
També ha defensat públicament que el Gobierno español faria tot el que tingués a les seves mans per impedir un trencament de España.
I fins ara no li ha passat res. Just al contrari, l’han premiat.
I com ell, molts altres càrrecs importants.

Maria del Mar Serra
Maria del Mar Serra
16.07.2019  ·  22:46

I no serà casualitat que aquesta informació sobre tanta i perillosa conxorxa surti ara, a l’inici de les vacances de la gran majoria de periodistes i de conductors de programes de ràdio, de tots aquells que havien pensat baixar a Barcelona algun dia d’entre setmana, dels grans jutges…?
Ara tenim una nova informació situada en aquell mes en què no hi hauria d’haver grans notícies.
Sembla que també formi part del que, sens cap mena de dubte, podríem anomenar la Gran Conxorxa.

Toni Arregui
Toni Arregui
16.07.2019  ·  22:47

I nosaltres farem bé de fugir d’uns sants vegada.

Josep Almar
Josep Almar
16.07.2019  ·  22:54

Terror d’estat? Gravíssim. Els altres estats amb víctimes mirant cap a l’altre costat. Mes greu encara.
Esta tot tan podrit i la opinió publica tan anestesiada que fa quasi impossible veura al final de tanta merda. Molt depriment tot plegat, mentre el Margalló es vanta a la TV que ‘pasaran coses’ i la Soraya d’advocat guai. La responsable del CNI en el moment dels fets.
Si aixo no es motiu per marxar d’aquest estat, jo ja no se…

Jordi Minguell
Jordi Minguell
16.07.2019  ·  22:59

Estava mirant el programa d’en Grasset, però quan ha començat a parlar en Jorge Cañas he apagat la tele com sempre feia amb la ràdio a l’hora d’esmorzar. Llegint l’editorial d’en Vicent Partal m’he acabat d’adonar de la gravetat d’allò que ja suposàvem, però que ens costa tant de donar per bo. De fet al migdia he vist un bon tros de l’entrevista d’en Farreras al Pablo Iglesias i ni n’han parlat. M’he esperat a veure si als titulars de l’nformatiu de la sexta en deien alguna cosa i res de res. Això m’ha fet pensar que deu ser veritat. Allò que la unidad de España és un bien moral, que antes roja que rota, que viva la muerte y que por el imperio hacia Dios … Però el pitjor de tot és que el generalísimo está a punto de resucitar

Joan Mollà
Joan Mollà
16.07.2019  ·  22:59

Cada vegada és més evident que estem davant d’uns fets increïbles i criminals. I això només era una baula d’una cadena d’accions per combatre de totes les maneres possibles el procés d’independència. La meva opinió que lliga aquests fets la trobareu en una entrada al meu blog d’aquesta casa escrita fa prop d’un any. Però, la veritat, no em semblava que s’avançaria tan ràpidament en el seu esclariment:
https://blocs.mesvilaweb.cat/joanmb/2018/09/22/reconstruim-el-trencaclosques/

Berta Carulla
Berta Carulla
16.07.2019  ·  23:14

I de la delinqüència, les agressions i el narcotràfic a Barcelona no en tenim proves, però en canvi fa temps que una servidora sospita que darrere d’això també hi ha l’Estat.

Si la PN punxava mòbils als nois, que encara no havien estat mai fitxats ni res, tal com diu Público respòn a que l’Imam els havia posat sobre la pista. Per tant la policia estava supervisant els preparatius; sembla l’única explicació possible.

Em pregunto si el gihadisme funciona sovint així, a sou.

Aquest conflicte és d’ampli d’abast i espero que deixem els lliris de banda.

Núria Coma
Núria Coma
16.07.2019  ·  23:27

Discrepo amb això de què potser algun dia sabrem…mai reconeixerà l’estat la seva guerra bruta, i ningú el forçarà a fer-ho ( cap importància a excepció de público li ha donat cap mitjà estatal)
El GAL va ser un escàndol pq van posar a Amedo y Domíngurez( mortadelo i filrmon) i es van equivocar de víctima, sino potser encara hi seríem
El del 17-A, es un atemptat dirigit per l’estat, i té un fil impecable, les que som d’allà i havíem tingut aquelks nois a casa, ho sabem molt bé.

D’on eren tots, del rif, zona on hi ha tots els franquistes que van anar a fer infraestructures i es van quedar i comprar les residències còmodes que tenen i els diners,i la capacitat de manipular.
Va esclatar el pis un dia abans que s’havien d’aprovar per segona o tercera vegada, no ho recordo, les lleis de desconexió.
Ja va dir el ministre de torn dies abans que en Catalunya, passarien cosas…i podria anar seguint. Si a algú li intetessa tinc molta informació

Benvingut que algú intenti posar llum, a un crim planrjat per l’estat i benvinguts els que la trobin. Però amb proves mai ho tindrem pq ells neguen els presos polítics, la cal viva, les tortures i els assassinats.

Però per la unitat d’España, lo haremos TODO.
Res més a dir. 13 morts de guiris, perpretats per radicals de la catalunya rural la indepe de socarrel, a pocs dies del referendum, era un preu perfectament assumible.

Matàvem molt ocells d’un tret, a part dels viannants, que no era el seu pla

El que passa que està ple d’Amedos, domínguez y Borrels….i ho fan fatal, i si algú més fa la feina, i sabem tota la realitat, us ben juro que ens costarà refer-nos

Isabel Mas
Isabel Mas
16.07.2019  ·  23:28

Més clavegueres.
Estan creixent.
En trobarem més de noves.

Jaume Bosch
Jaume Bosch
16.07.2019  ·  23:48

Hi ha coses de les que no en tinc cap dubte.
1- va ser un atac de falsa bandera.
2- els ejpañoles són uns xapuces.
3- si no en surtim aviat ens enfosaran, en tots els sentirs, amb ells.
4- si no ens en surtim amb la nostre davant aquests inutils incompetents és que no ens mereixem rès millor que seguir sent uns colonitzats.

Paolo Pellegrino
Paolo Pellegrino
17.07.2019  ·  00:13

13 persones innocents mortes per a la unitat de l’Estat… no són prou per acabar amb la farsa de la “democràcia espanyola”? Qui vol continuar a viure dins d’aquesta presó?

Oriol Roig
Oriol Roig
17.07.2019  ·  00:16

Els que vivim a l’estranger, esp. a països amb morts el 17A, com Alemanya, Austràlia, Bèlgica, Canadà, Estats Units, Itàlia i Portugal, podem insistir als nostres representants que demanin a Espanya que aclareixi aquestes informacions tan pertorbadores. Quan un estat mata els seus súbdits, els altres països tendeixen a conformar-se amb la cançoneta de l’afer intern. Ara bé, quan els toquen els seus ciutadans, la cosa canvia.

ENRIC ROIG
ENRIC ROIG
17.07.2019  ·  00:23

Matilde Font: Si Catalunya segueix com ara, com diu Margallo, la disolució de Ñ pot ser irreversible, moltíssims que no som Margallo pensem que amb “el estado Ñ” actual, la destrucció de Ñ serà inevitable i més ràpida. I això ho pensem una bona majoría de ciutadans ñols que tenim clars quins son els objectius i els procediments d’aquesta caverna franquista-feixista-nazionalista

Enric Maçana
Enric Maçana
17.07.2019  ·  01:15

Per evitar la rebelio de la Colonia, l’estat profund espanyol es considera facultat per fer el que calgui sense limits.
De fet ja ho va advertir Margallo en una tertulia radiofonica, un atemptat terrorista per greu i mortifer que fora sempre seria preferible a la secesió d’una part d’España que no tindria remei, mentres que un atemptat terrorista sempre seria superat.
Es evident que estem devant d’un atemptat de falsa bandera.

Francesc Rosés
Francesc Rosés
17.07.2019  ·  02:41

Què més ens han de fer perquè reaccionem? Estem parlant de greuges molt i molt seriosos. Estem parlant d’un poble, el català, al que se li nega la justícia, que no té seguretat jurídica, que és objecte de la feina bruta d’unes clavegueres d’estat que, a sobre, contribueix a pagar. I ara, pel que sembla, hem de parlar de terrorisme d’estat. A hores d’ara, se sap que el CNI tenia intervinguts els mòbils dels terroristes fins a cinc dies abans de l’atemptat. Què hem de pensar?

Com pot algú pretendre que convisqui amb un país que em tracta així? Quan temps ho hem d’aguantar?

I crec, sincerament, que la reacció no s’ha de fer en calent ni de manera precipitada. Cal fer-la discretament i contundentment. Lamentablement, no podem esperar cap reacció dels nostres polítics. O en surten de nous (i sempre en desconfiaré) o seran altres entitats qui estiraran del carro.

I segueixo sense entendre la manca de reacció. No entenc la voluntat tossuda d’uns polítics mediocres, porucs i vividors, de posar aigua al vi. No entenc com accepten sotmetre’s a la judicatura espanyola voluntàriament (excepte els Jordis).

I a mi, em costarà manifestar-me en contra d’una sentència que, malgrat ser injusta, ha gaudit de la col·laboració dels presos que han acceptat sense un retret, procediment, tribunal i jutge. Si algú m’ho pot explicar, si us plau, que ho faci perquè jo no ho entenc.

Insisteixo, què més ens han de fer?

sergi gonzalez
sergi gonzalez
17.07.2019  ·  04:08

No vaig comprendre perquè qui escriu aquest article va insistir aquells dies en dissuadir nos de que no hi havia indicis de que hi hagués darrera una trama d estat. Que no podíem caure en hipòtesis conspiranoiques etc. No estaria de més una explicació i si s escau un reconeixement de l error. Les casualitats en política rarament són casualitats i aquell agost a poc més d un mes del referèndum era massa casualitat no?. Per quina raó vau optar per dissuadir aquella hipòtesi que ara es confirma?

Bonifacia Córdoba
Bonifacia Córdoba
17.07.2019  ·  06:06

La realitat es tossuda… sempre hi vaig pensar que era terrorisme d’estat…

LLUÍS CASTILLO
LLUÍS CASTILLO
17.07.2019  ·  06:40

A més del que ja s’ha dit als comentaris, l’exministre Margallo també va dir al programa de la Terribas que Espanya mai marxaria de forma pacífica de Catalunya i en Cañas allò de “os vamos a montar un Ulster que os vais a cagar”. Per quan el nostre Sinn Fein?

Carme Garcia
Carme Garcia
17.07.2019  ·  07:21

I si el Conseller Bosch, comença a parlar amb les embaixades, i si algú amb poder comença a fer algún escrit als diaris extrangers , del que está passant? i si la pobre gent que va venir a fer turisme a Barcelona i li van matar un familiar s’ entera de que ha sigut el govern español el que li ha matat , el fill, la mare ò una tieta, es igual aixó?, s’ha d’aguantar perqué tot val contra Catalunya?, que es que som pitjors nosaltres que els jijadhistes, que han de matar-nos i fer creure al món que Catalunya es un lloc insegur per culpa dels independetistes?.
España no jugará mai net, perqué el seu ADN només hi ha sentit de conquesta i per aixó si val tot, sóm una reserva d’indis a extingir i crec que o estan aconseguint, veient la manera de reaccionar de tots, no solsament del govern sinó nostra, aquí si que hauriem de sortir al carrer a fer una gran manifestació tipus Diada,perqué la resta dels governs extrangers, no puguesin ajudar a l’estat ñol a tapar-ho, perqué entre ells s’ajuden, i visibilitzant el problema, els hi costaria molt més de tapar-ho.

Àlvar Manresa
Àlvar Manresa
17.07.2019  ·  07:34

L’estat és escoria, de la pitjor mena i així no ens podran convèncer mai. L’única solució pasa per ser lliures i sobiranament marxar d’aquesta quimera d’estat en descomposició. Felipe V”palote”….¿ara no dius res ?….Massa merda sura al Manzanares, tanta que aviat no podreu sortir de casa sense pinces al nas.

Josep Usó
Josep Usó
17.07.2019  ·  07:49

Sembla que es van confirmant les sospites més sinistres. I ja ho ha apuntat algú més amunt, però caldria fer veure als països amb víctimes la perillositat d’un estat disposat a morir matant sense mirar a qui fereix. Si fas negocis amb segons qui, eixiràs escaldat. O bé eres com ell.

Gemma R.
Gemma R.
17.07.2019  ·  07:52

I els mitjants internacionals no ho troben notícia prou important? Estic preocupadíssima per tot plegat. És d’ una gravetat inmensa, i el silènci és aixordador. TV3 n’ ha parlat com aquell que no en té més alternativa, però ningú més. Què està passant?

Joan Andreu Juan
Joan Andreu Juan
17.07.2019  ·  07:53

És gracíssim tot això, i si s’acompanya del silenci mediàtic espanyol la cosa ja és tràgica.
El problema és com denunciar-ho. Com arribar a fer que els veritables responsables paguin?
No podem contar amb l’Estat, ni amb la judicatura, ni amb els cossos de seguretat… estam molt tots sols!

Joan Arbó
Joan Arbó
17.07.2019  ·  09:34

I potser que l’explosió fos controlada pel CNI ?… així eliminen testimonis…

Agnès Buscart
Agnès Buscart
17.07.2019  ·  09:38

Sorpresa, no esperava que sortís a la llum tan aviat…el 23F encara està tancat.
Això alimenta la nostra esperança i cal enfocar bé i tots a la una…
Sento masses veus que tenen idees a per tot…
Està bé tenir idees però cal portar-les a lloc i no cantar-les ja que es perden pel camí.
Secret d’Estat, practiquem el secret d’estat si volem arribar a port.

LLIBERTAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pep Agulló
Pep Agulló
17.07.2019  ·  09:43

EL RÈDIT POLÍTIC D’UN L’ESTAT PESA MÉS QUE EVITAR MORTS

Recordeu Hipercor on la col·locació de lesbombes d’ETA es va avisar, per dues trucades, amb temps suficient per desallotjar el magatzem i evitar així les morts? Havien d’aturar l’ampli suport d’ Herri Batasuna a Catalunya… La policia amb l’omissió de l’amenaça en van tenir prou.

L’agost del 2017 havien d’aturar la preparació del referèndum. Si una cosa és clara és que l’omissió conscient del seguiment i informació del terroristes per part del CNI va permetre no poder evitar les 18 víctimes o moltes més que n’hi hagués pogut haver…

Els punts foscos només ho són pel grau d’inducció per part del CNI en l’atemptat. Perquè si l’omissió d’informació és clara, el dubte de la inducció directa (atemptat de falsa bandera) també. Algun dia sabrem qui va donar l’ordre… El silenci sense fissures dels mitjans espanyols, del govern espanyol, etc. fa presagiar allò que un dia confirmarem: terrorisme d’Estat contra Catalunya.

I per Europa, les clavegueres dels Estats són invisibles…. de moment.

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
17.07.2019  ·  09:50

¿Vosaltres penseu que un estat disposat a utilitzar el terrorisme contra Catalunya es pot vèncer amb una performance de colors l’ 11S?

L’ANC demana no radicalitzar l’ 11S. Els comprenc però, sense canviar el nostre discurs, no servirà de res tornar a fer una festa per molt divertida que sigui.

Espanya ens va declarar una guerra que ja dura tres-cents o quatre-cents anys suprimint-nos tots els nostres drets de País lliure.
¿Per què no es pot utilitzar l’ 11S per explicar al món la nostra situació de Nació ocupada?

Si el proper 11S no elevem el nostre discurs, posant l’estat entre l’espasa i la paret, voldrà dir que ja ja hem claudicat.

L’estat va amb bombes. ¿Ningú veu que amb manifestacions divertides no n’hi ha ni per començar a fer tremolar els que ens desprenien i ens volen al seu servei?

maria serra
maria serra
17.07.2019  ·  10:06

Berta Carulla estic d’acord amb tu, un altre cosa que no sabem és per què venen a parar tants” menas ” a Catalunya

Albert Ibañez
Albert Ibañez
17.07.2019  ·  10:12

Bon dia,
I això que ja s’intuia.
No s’haurà de difondre més a nivell internacional?

Enric Vilar
Enric Vilar
17.07.2019  ·  10:16

Verge Santa com està el pati.
Es clar que sortia més a compte deixar, i probablement animar, i fins i tot controlar/manipular, que es fes l’atac terrorista, que no pas que es fes l’1-O.
Els va sortir el tret per la culata. No van comptar amb l’eficiència dels Mossos d’en Trapero, ni amb la “puteria” de l’operació urnes.
Conclueixo que necessitem el líder o líders per la Bastille Catalana. Sens dubte ara és l’hora segadors
Més proves impossible. El poble eligirà els seus líders transitoris cap a la República.
Trist, però aquesta dictadura no ja ofega, mata als seus ciutadans. En Sebastià Alzamora ho ha resumit a la perfecció. El nostre Estat no protegeix els Catalans, directa o indirectament semblaria ja que els mata. Catalans i foranis que es trobin a Catunya. A Madrid, els governs i ministeris deuen estar molt malalts, tots. Amb humor ja sembla allò de “les autres sont les con”.

Joan B. Gabarró
Joan B. Gabarró
17.07.2019  ·  11:11

Que l’estat ecspanyol (concretament els seus dirigents) sigui criminal no és nou. Ha estat, és i serà la seva única manera de sobreviure. No saben fer res més.

ernest ramos
ernest ramos
17.07.2019  ·  11:20

No és ” la Unidad de España ” , és la garantia dels ingressos i continuitat de l’IBEX i de les families que composen el ” deep state ” el què defensen.

Sal·lustià Herrero
Sal·lustià Herrero
17.07.2019  ·  11:52

Jo sospitava absolutament de l’estat espanyol, però no ho tenia massa clar (tenia dubtes”, però sentint les opinions d’un senyor espanyolista de dretes, un tal Alejandro, a Catalunya Ràdio, aquest matí, defensant al CNI cegament, negant els dubtes que deixava caure Barbeta i altres i, al remat, quan no podia negar evidències, reconeguent que “potser” hi hagut algunes “errades” o la “incompetència” per banda de l’estat espanyol, em porta a tenir la “convicció moral” que l’estat per tal d’impedir el referèndum de l’1-O ha estat capaç de tot, perquè per a “ells” (Rajoy, Sáez de Santamaria, Nieto, Pérez de los Cobos, Garcia Margallo, Pérez Rubalcaba…), la integritat espanyola és un bé superior al qual cal supeditar-se tot. Els periodistes i opinadors de la dreta negant evidències i quan no poden negar-les, reconeixent “alguna cosa”, ens ho confirmen. Mentrestant, els jutges i condemnen als nostres representants polítics i l’estat espanyol totalment impune i sense investigar…

Lluïsa Miret
Lluïsa Miret
17.07.2019  ·  11:55

No hi ha cap justificació possible quan es van sabent aquestes coses, que sospitàvem, i es van aclarint. Com es pot ser tan inhumà, tan “cafra”?

Josep Salart
Josep Salart
17.07.2019  ·  12:16

La Soraya, als tribunals internacionals. I extraditada.¡¡¡

Ernest Ramos, sí, és això.

francesc rubi
francesc rubi
17.07.2019  ·  12:26

Aquestes notícies són prou greus com per a justificar la unilateralitat de La DUI, i que ningú pugui piular. Marxar d’un estat que et vol matxacar amb atemptats terroristes i assassinats a la població civil és una mesura lògica i saludable. La millor sortida.

Maria Angels Fita
Maria Angels Fita
17.07.2019  ·  13:01

Preguntes:
Només Público investiga? i perqué ha trobat ARA aquestes proves? I no ABANS?
Depenem de Público per saber el que passa a casa nostra? (i no em digueu que ja se sabia…)

No tenim periodistes catalans que puguin fer aquest tipus d’investigacions ?

No hi ha hagut cap equip de periodistes estrangers preocupats per aquells atemtats? Tant fàcil ha estat per l’estat espanyol vendre les seves mentides?

Com és tot això? Algú m’ho explica?

Josep M Armengou
Josep M Armengou
17.07.2019  ·  14:19

Sort de PUBLICO.
Moltes gràcies per fer el periodisme que feu.

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
17.07.2019  ·  15:40

A Maria Angels Fita.

Las cosas no funcionan así. Los periodistas de Público no han hecho ninguna “investigación” desde 0.

Un buen día recibieron información anónima, la analizaron, contrastaron, la dieron por fidedigna y redactaron los artículos que se sustentan en datos. En realidad, los artículos son los datos recibidos.

La pregunta del millón es por qué “alguien” decide soltar esa información. Alguien de la “Casa*” o cercano a la “Casa” claro.

¿Porque es independentista catalán?

Me temo que no.

¿Porque, de repente, “alguien” ha sufrido un ataque de honestidad carcomiéndole la conciencia?

Me temo que tampoco.

Este tipo de informaciones llegan a las redacciones de los periódicos por razones que tienen que ver con luchas intestinas entre colegas del mismo barco. Un poco como lo que ocurre entre los partidos maquillados de independentismo català.

En Francia hay un periódico que existe de cuando se inventó la pana que desvela mes sí y mes también un gran escándalo en la République. Se llama “Le Canard enchaîné”. Su principal fuente de información es el propio Ministerio del Interior francés o mejor dicho funcionarios despechados del Ministerio del Interior.

El ejercicio del poder es lo que tiene. ¡Hay tan poco que (les) cuesta repartirlo!

Hilando el hilo o deshilándolo.

¿Por qué la gesta del 1-O/2017 no dio los resultados que los extras de la película nos esperábamos?

¡Evidente Watson! Era una cuestión de reparto de poder (entre ellos).

Tal y como el sistema está configurado, no hay ente más pernicioso para el ejercicio de la democracia que un partido político. Sólo buscan cuota de poder. Al extra que le den tila. Eso sí… una vez que haya votado.

La pregunta del millón es si los extras estaremos a la altura del guión o si nos dejaremos llevar por los cantos de sirena del partido político de turno.

Por mi parte, lo tengo meridianamente claro: ¡Existe vida política fuera de los partidos políticos!

* “La Casa” es como se denominaba al CESID que luego vino a ser el CNI.

Roser Caminals
Roser Caminals
17.07.2019  ·  15:53

Si es pot demostrar la complicitat, activa o passiva, de l’estat espanyol, s’enfortirà el cas legal de Catalunya als tribunals europeus.

Rubén Cruz
Rubén Cruz
17.07.2019  ·  16:40

Si ja és l’hora, segadors…
Si una DUI està justificada pel terrorisme d’estat…
Si no n’hi ha prou amb una performance de colors…
Si algú amb poder hauria d’explicar fora de l’Estat el que ara sabem…
Si no ens hem de deixar encaterinar pel partit polític de torn…
Si hem de confiar que sorgiran nous lideratges…
Si…

Massa tasques pendents. I amb aquesta maleta de cartró corcat voliem arribar i moldre, decidir SÍ i fer una República independent al dia següent.
No dubto que ja està decidit. Només proposo passar a la resistència activa. Se’ns gira feina:

A. Dimecres 24 de juliol, els socis de La Crida (CNR) estem convocats a una sessió (vull pensar que executiva) per avaluar el moment i les propostes.
Ni crec a la CNR ni deixo de creure-hi. Només penso que és un lloc de trobada i participació. Si volem fer coses, ens cal saber qui som, què estem disposats a fer i per quines vies. Tot té un principi.
També hi ha seccions territorials de l’ANC on trobar-se i participar, i a OC… Hi són, i ens estan esperant. Si no revertim conscientment i activa la situació, el joc brut dels tafurs i dels lladres sempre guanya.

B. Convindria que algun tecnòleg (periodista o expert per formació) publiqués al Vilaweb un seguit d’articles / d’enllaços cap a recursos entenedors a propòsit d’eines telemàtiques al nostre abast per comunicar-nos amb seguretat i confiança.

C. Que cadascú posi la seva petita pedra per fer camí. Si la posem, ens hi trobarem. Necessitem ser molts romeus en romeria cap a un santuari, però cada ú surt de casa seva quan pot.

BLANCA SERRA
BLANCA SERRA
17.07.2019  ·  17:55

Han dit amb totes les lletres que “estan disposats a fer el que calgui” per preservar la unitat del Regne d’Espanya. Doncs no cal dir res més. Estem nosaltres disposats a fer el que calgui per fer fracassar el Regne d’Espanya qualsevol color que tingui el seu govern?

Carles Farre
Carles Farre
17.07.2019  ·  18:08

Terrorisme d’estat o no, el cert es que el col·lectiu de on provenien els terroristes, continua creixen, podem donar totes les culpes i fer-nos tota mena de teories conspirat-ives, algunes certes i altres poc creïbles, però atemptats com el de Barcelona, ja se’n havien fet a altres ciutats d’Europa, i com tothom ja sap, només era qüestió de temps que passes a Barcelona, o es que potser no van atemptar a Madrid també?.

Quan t’has infectat per algun virus o bacteri, si no prens les mesures adients i efectives, d’infecció seguirà prosperant.

Teresa M. Cribillers
Teresa M. Cribillers
17.07.2019  ·  23:09

I els països d’on eren algunes de les malaurades víctimes, no diuen res de res??

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes