El president de Rússia, Vladimir Putin, ha fet aquest dimarts una visita oficial a Abkhàzia, on ha garantit el suport de Rússia a les autoritats d’aquesta regió independitzada de   Georgia, l’estatus de la qual va reconèixer el Govern de Moscou l’agost del 2008 després del conflicte que va mantenir amb el país.

‘Garantim de manera fiable la seguretat, l’autonomia i la independència d’Abkhàzia. Estic segur que serà així d’ara endavant’, ha assegurat el mandatari rus, després de reunir-se amb el president d’Abkhàzia, Raul Jadzhimba.

Putin ha subratllat que s’han de trobar vies òptimes de desenvolupament perquè Abkhàzia pugui crear ocupació. Per la seva banda, el president d’Abkhàzia ha agraït a Putin el suport que li ha manifestat. ‘Abkhàzia i el seu poble estan sincerament agraïts a vostè per totes les decisions que es prenen per al desenvolupament de les nostres relacions’, ha dit, segons informa l’agència de notícies russa Sputnik.

Un exercit pels dos països

Jadzhimba ha assegurat que Rússia i Abkhàzia avancen en la redacció d’un acord de cooperació estratègica. Putin també ha destacat la cooperació en matèria de defensa i seguretat, en concret en el marc del grup unificat de les Forces Armades de Rússia i Abkhàzia.

‘El grup unificat té una base sòlida i bona, tenim acords sobre els següents passos’, ha assenyalat el mandatari rus. El novembre del 2016, Putin va promulgar la llei que preveu la creació d’un grup unificat de les Forces Armades de Rússia i Abkhàzia per repel·lir qualsevol atac armat i elevar la seguretat dels dos països membres.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]