El president electe de Gàmbia, Adama Barrow, ha prestat jurament del seu càrrec en una cerimònia celebrada aquest dijous a l’Ambaixada gambiana a Dakar, davant de la negativa del mandatari sortint, Yahya Jammeh, a deixar el càrrec.

Barrow ha jurat el càrrec i ha promès defensar i protegir la constitució gambiana, en un acte que ha estat emès en directe per la televisió estatal senegalesa.

L’encarregat de liderar la cerimònia ha estat el president del Col·legi d’Advocats de Gàmbia i entre els assistents ha estat el primer ministre del Senegal, així com representants de la Comunitat Econòmica d’Estats d’Àfrica Occidental (CEDEAO) i del cos diplomàtic acreditat a Dakar.

Centenars de gambians, molts amb samarretes amb el lema ‘Gàmbia ha decidit’, s’han congregat davant de l’ambaixada del seu país a la capital del Senegal per fer la presa de possessió de Barrow, qui es va imposar a les eleccions del passat 1 de desembre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]