Chackir El Homran

Un total de 118.978 persones es beneficien actualment de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), ha informat en un comunicat la Conselleria de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat.

Concretament, es tracta de 29.094 famílies, que es corresponen amb 72.153 beneficiaris, i 46.825 pensionistes i perceptors de prestacions estatals amb rendes més baixes que reben el complement.

El conseller Chakir el Homrani ha destacat l’avanç en el desplegament de la RGC, i ha celebrat que des de setembre de 2018 hi ha 5.000 nous perceptors.

El conseller també ha destacat que el 97% de les famílies beneficiàries reben la prestació econòmica complementària d’activació i inserció, i des de setembre de 2018, un total de 410 famílies tenen un contracte laboral.

Així mateix, ha indicat que unes 8.700 persones s’han tornat a activar en la recerca de treball; i ha celebrat que la RGC és ‘un instrument més per combatre la pobresa infantil i apoderar a les famílies que es troben en una situació difícil’.

El Homrani ha explicat que després de l’última reunió a la RGC el passat divendres, s’ha acordat treballar en la millora de la coordinació territorial entre els agents de la RGC. D’aquesta manera, s’establiran tres taules de caràcter tècnic amb l’objectiu de resoldre les incidències en la gestió de la prestació, compartir bones pràctiques i proposar millores en cada territori.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb