Futur incert per als ex-treballadors de RTVV en el nou ens de ràdio i televisió

  • El govern dedicarà enguany quinze milions d'euros a contractar continguts audiovisuals

VilaWeb
ACN
19.05.2016 - 16:50
Actualització: 20.05.2016 - 07:32

El Consell Jurídic Consultiu (CJC) valencià ha elaborat un informe, a petició del consell, sobre la proposta de text normatiu que ha de servir de base per a la futura llei, una proposta que fou aprovada per la comissió de ràdio i televisió valenciana i de l’espai audiovisual de les Corts Valencianes. Aquest dictamen ha estat difós per la Generalitat Valenciana. El CJC considera que la disposició transitòria novena, que tracta de la contractació de personal de l’antiga RTVV, ‘no s’ajusta a l’ordenament jurídic’. El CJC assenyala que si fos una successió d’empreses s’haurien de reincorporar sense cap procés selectiu i remarca que l’acord de l’ERO a RTVV no pot vincular la nova televisió. A més, recorda que va ser impugnat.

El dictamen preveu, això sí, que en els processos selectius es pugui valorar amb criteris objectius l’experiència en prestació de serveis de ràdio i televisió, però que aquesta puntuació no ha de determinar el resultat del procés.

Ara el govern valencià remetrà aquest informe al parlament perquè l’incorpori al procés.

Quinze milions d’euros a contractar continguts audiovisuals
La Generalitat Valenciana destinarà enguany 15 milions d’euros, el 50% del pressupost destinat a la reobertura, per a la contractació de producció audiovisual valenciana. Ho ha explicat el secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal, després d’una trobada amb els mitjans de comunicació. Dels 29 milions prevists enguany, 15 seran per a invertir en el sector audiovisual, contractant continguts de ficció i documentals originals per a la pròxima televisió pública. Ja s’ha començat a fer una consulta preliminar del mercat.

Vidal ha informat que la resta del pressupost es completaria amb 9 milions dedicats a contractar personal provisionalment per a la posada en funcionament del servei i per a manteniment i 5 milions per a inversions tècniques necessàries. Entre aquestes inversions, ha dit que calia construir un estudi de multicontinuitat i un estudi de ràdio provisional al centre de producció de programes de Burjassot, on hi havia RTVV, fins que no es decideixi on s’instal·la la ràdio definitivament.

En relació amb la contractació de continguts, el secretari autonòmic ha indicat que l’Alt Consell Consultiu, creat entre els diferents grups parlamentaris per a la reobertura, treballa en les convocatòries de programes i continguts audiovisuals ‘perquè la nova televisió pública no es trobi que enguany no hi hagi continguts televisius, més enllà del que ja hi ha en arxiu’.

Sobre les dates de reobertura, José María Vidal no s’ha volgut aventurar i ha previst que el juliol pugui ser aprovada la llei que articularà la nova corporació valenciana de mitjans, que nomenarà el Consell Rector. Segons ells, serà aquest Consell Rector que determinarà la data de reobertura.

Així mateix, ha confirmat que el ple del consell abordaria un informe sobre la proposició no de llei consensuada a la comissió parlamentària per a la nova televisió i espai audiovisual. Vidal ha informat que el govern valencià demanaria d’incloure una disposició addicional en la qual la partida pressupostaria de 29 milions d’euros s’incorpori a la nova corporació valenciana de mitjans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any