BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

El FC Barcelona ha presentat aquest dimecres uns beneficis de 18 milions d’euros com a tancament econòmic de l’exercici de la temporada 2016-17, gràcies a uns ingressos de 708 milions d’euros, i ha anunciat un pressuposat rècord de 897 milions d’ingressos per a la temporada en curs amb 21 milions nets de beneficis.

Els 708 milions d’ingressos, rècord històric del club, pels 677 milions de despeses de la temporada passada fan que el FC Barcelona pugui presentar a la propera Assemblea de socis Compromissaris un resultat d’explotació de 31 milions d’euros. Després del pagament dels impostos, la xifra es queda en 18 milions d’euros nets de benefici.

Aquesta xifra d’ingressos ha superat en 13 milions d’euros la pressupostada i aprovada en l’última Assemblea i comporta un augment en la partida general d’ingressos del 4% respecte a l’any passat, quan la quantitat va ser de 679 milions. “És un rècord d’ingressos per al club i rècord d’ingressos en clubs esportius”, ha comentat el tresorer del club, Enric Tombas.

A més, Tombas ha explicat que fent una mitjana quant als ingressos dels últims set exercicis econòmics del club, l’entitat ha augmentat en un 7% anual el volum d’entrada amb un “creixement sostingut” que permet, entre altres coses, mantenir la promesa de no pujar les quotes al soci.

“S’ha facturat el mateix quant a abonaments dels socis, però hi ha un creixement notable quant als ingressos pel Camp Nou (Tour, taquilla i hospitalitat) i s’ha augmentat en ingressos de mitjana i de traspassos. Només baixa l’apartat de màrqueting, no hem estat capaços de cobrir el buit de no haver jugat el Mundialito o la gira d’estiu que no vam fer”, ha comentat.

Quant a la partida de despeses, aquests creixen amb una mitjana del 6% anual –per sota del 7% de l’augment en ingressos– en els mateixos últims set exercicis. La temporada passada la va tancar el club amb 677 milions de despeses, un total de 47 milions més (+7%) que l’any passat per augment de les despeses de gestió, mentre que salaris esportius i no esportius es mantenen.

Sobre el pressupostat i aprovat en Assemblea la xifra va augmentar en 14 milions d’euros (+2%). En base entre altres partides a l’augment en les despeses de gestió, del 24% i de 27 milions d’euros en total, que inclouen el nou contracte amb la LFP o els serveis professionals com els pagaments a agents de màrqueting.

Per la seva banda, el director executiu blaugrana, Óscar Grau, ha presentat el pressupost per a aquesta temporada 2017/18. Els ingressos previstos, que seran o no aprovats en la propera Assemblea de finals de mes, seran de 897 milions d’euros i es preveu tancar l’exercici amb 21 milions d’euros nets de benefici.

“Ens disparem al rècord històric dels 897 milions d’euros d’ingressos previstos que ens apropen a l’objectiu dels 1.000 milions d’euros. No hi haurà increment de la quota del soci, aquesta política continua vigent. Sí augmenta el valor dels ingressos per l’estadi, pel Tour o per ‘ticketing’, que ens permet generar recursos i incrementar els ingressos significativament”, ha aportat Grau.

Dels ingressos ha destacat els beneficis de la marxa de Neymar, després que el PSG abonés la clàusula de rescissió del jugador de 222 milions d’euros. “Hi haurà un salt important a l’àrea de màrqueting per l’esforç a cercar nous patrocinadors, sobretot per l’entrada en valor del nou contracte amb Rakuten o amb Nike. La partida que més destaca, fins el 198 milions d’euros, és la d’ingressos per traspassos per la venda de Neymar”.

Quant a despeses, s’eleven fins als 865 milions d’euros entre altres coses per les amortitzacions i salaris esportius. “Ha estat un any excepcional amb el pagament de la clàusula de Neymar. Volem tenir un equip competitiu, als millors jugadors, per això el club ha fet un esforç en fitxatges i en renovacions. La tresoreria ens ha permès actuar sempre de forma sostenible”, ha comentat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb