Front comú dels sindicats i la federació de pares d’alumnes de Catalunya Nord per reivindicar el català

  • En un comunicat conjunt, fan una crida a participar en la manifestació de Perpinyà i reclamen que l'estat deixi de banda les polítiques centralitzadores

VilaWeb
Redacció
28.05.2021 - 09:27

Els principals sindicats d’educació —CGT Éducation 66, SNES 66 i SUD Éducation 66-11— i la federació de pares d’alumnes de Catalunya Nord han fet una crida a participar en la manifestació d’aquest dissabte a Perpinyà per a defensar el català, després que el Tribunal Constitucional francès hagi escapçat, a petició de la República en Marxa —el partit d’Emmanuel Macron—, l’anomenada llei Molac que volia protegir les llengües minoritzades a l’estat com el català, el basc o el bretó.

“França ha de sortir de la seua lògica centralitzadora i acceptar la riquesa de les seves llengües regionals. La negació de l’ensenyament d’aquestes en un marc públic obre la porta a un altre desmantellament del servei públic en favor de propostes provinents del sistema privat, però també la possibilitat d’una progressiva discriminació de les llengües regionals en totes les seves formes a l’ensenyament públic”, argumenten els sindicats i la federació.

Pasqual Tirach: “És greu no poder parlar a un funcionari en una altra llengua que no sigui el francès” 

Així mateix, recorden que l’estat, a través del rectorat de l’acadèmia de Montpeller, és un dels fundadors de l’Oficina pública de la llengua catalana, que vetlla pel seu ensenyament i desenvolupament. “Els alumnes, llurs famílies i els professors no es conformaran més amb declaracions de bones intencions i exigeixen una veritable política en favor de les llengües regionals i els mitjans necessaris per a una educació pública i de qualitat, conclouen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any