François Fillon serà el candidat de la dreta francesa a les eleccions del 23 d'abril.

L’ex-primer ministre francès François Fillon, candidat dels Republicans a la presidència, ha estat encausat formalment pels delictes de desviament de fons públics i apropiació indeguda, en relació amb les suposades ocupacions fictícies de la seva dona com a assistent parlamentària. Fillon havia estat citat davant el jutge demà, però a l’últim l’encausament s’ha formalitzat aquest matí, segons que han revelat diversos mitjans, com ara la revista Le Canard Enchaîné, que va destapar l’escàndol.

El cas ha perjudicat la imatge de Fillon i les seves aspiracions per a les eleccions presidencials de l’abril i el maig, en les quals ha passat de favorit a restar virtualment fora de la segona volta. Tanmateix, el candidat republicà es manté en la cursa electoral i té previst de presentar-se a la primera volta de les presidencials. Fa pocs dies, l’alternativa del partit conservador francès, Alain Juppé, va descartar-se com a possible substitut de Fillon i, l’endemà, els Republicans van donar suport formal al seu candidat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]