François Fillon serà el candidat de la dreta francesa a les eleccions del 23 d'abril.

PARÍS, 2 (EUROPA PRESS)

Més de la meitat dels francesos que es declaren ideològicament de centre o de dretes són partidaris que el seu candidat oficial a la Presidència, François Fillon, faci un pas enrere després de la confirmació de la seva imminent imputació per l’escàndol de les suposades ocupacions fictícies de la seva dona, Penelope.

Fillon va denunciar dimecres un “assassinat polític” contra ell després de ser citat a declarar el 15 de març per un suposat delicte de desviament de fons públics. L’exprimer ministre ha acusat les autoritats judicials d’actuar per motius ideològics i ha insistit que no renunciarà a la candidatura.

Segons un sondeig de Harris Interactive divulgat aquest dijous, un 75% dels ciutadans volen que dimiteixi. Si només es té en compte els francesos de centre i dreta, la proporció de crítics cau, encara que segueix sent majoria: un 52%.

Fillon només comptaria amb el suport dels simpatitzants dels Republicans, partidaris en un 53% de seguir amb el mateix candidat fins al final, independentment dels escàndols en els quals s’ha vist embolicat.

El 43% de les 980 persones entrevistades s’identifica amb l’argument de Fillon que no hauria de ser tractat “com els altres” en termes judicials, mentre que un 38% dona suport al terme “assassinat polític” per referir-se a les investigacions obertes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]