El president electe de França, Emmanuel Macron, ha dimitit com a responsable del moviment ‘En Marxa!’, que passarà a anomenar-se ‘La República en marxa’ de cara al nou gran repte que té a l’horitzó: les eleccions legislatives del juny. El secretari general d’aquesta formació, Richard Ferrand, ha explicat que Macron ha anunciat la seva dimissió durant una reunió extraordinària del consell d’administració. El càrrec serà ocupat de forma interina per Christine Barbaron, segons  que ha informat ‘Le Figaro’.

La victòria d’En Marxa! a les eleccions presidencials obliga ara el moviment a reformular-se de cara als comicis del mes vinent amb l’objectiu principal de consolidar la seva base. El nom elegit ha estat ‘La república en marxa’ i és previst que es converteixi en un partit polític de centre progressista. ‘El nostre objectiu és que el govern disposi d’un grup parlamentari homogeni, coherent i amb una disciplina col·lectiva’, ha explicat Ferrand en una compareixença davant els mitjans.

La nova formació presentarà candidats en totes les 577 circumscripcions que són en joc per a les eleccions legislatives que han de configurar una nova Assemblea Nacional. El partit anirà desgranant els noms dels candidats durant els pròxims dies fins l’11 de maig.

Macron es va imposar el diumenge en la segona volta de les eleccions presidencials amb més del 66 per cent dels sufragis. El president electe de França prendrà possessió el diumenge, 14 de maig, i iniciarà un mandat de cinc anys.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]