Emmanuel Macron es perfila com el favorit per guanyar les eleccions presidencials a França després que un nou sondatge publicat avui el situen com a guanyador tant en primera com en segona volta enfront de la líder del Front Nacional, Marine Le Pen.

Segons el sondatge de Harris Interactive, Macron guanyaria el 23 d’abril amb el 26 per cent dels vots, mentre que Le Pen es quedaria en el 25 per cent. En la segona volta el 7 de maig, el candidat independent s’imposaria a la líder ultradretana amb el 65 per cent dels vots.

Per la seva banda, el candidat dels Republicans, François Fillon, que ha insistit a mantenir-se en la pugna malgrat l’escàndol en el qual s’ha vist immers per les suposades ocupacions fictícies de la seva dona i pel qual podria ser imputat, quedaria tercer, amb el 20 per cent.

En un cas hipotètic que aconseguís recuperar-se i passar a la segona volta enfront de li Pen, també s’imposaria a aquesta, encara que amb el 59 per cent dels vots.

La d’aquest dijous és la segona enquesta en una setmana que situa Macron com a guanyador en primera volta, la qual cosa ve a confirmar que aquest estaria consolidant la seva posició entre els electors. Per la seva banda, Le Pen està veient augmentar el marge pel qual li guanyarien els seus eventuals rivals en la segona volta.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]