MADRID, 2 (EUROPA PRESS)

El president de França, François Hollande, ha iniciat el 2017, el qual serà l’últim any que ostentarà el càrrec, amb una visita als efectius francesos de l’Exèrcit que hi ha desplegats a l’Iraq.

Així ho ha confirmat l’Elisi, que a través del seu compte oficial de la xarxa social Twitter ha assenyalat que Hollande serà aquest dilluns a l’Iraq “per agrair el compromís de l’Iraq contra DAESH a Mossul”, referint-se a Estat Islàmic — en utilitzar l’acrònim en àrab– i “per trobar-se amb les forces franceses”.

Durant la visita, “subratllarà els importants progressos assolits des de la seva visita a Bagdad el 12 de setembre del 2014”, ha indicat l’Elisi.

Hollande va anunciar no fa gaire que no buscaria la seva reelecció a les eleccions de l’abril del 2017.

França, que participa en la coalició liderada pels Estats Units que lluita contra Estat Islàmic a l’Iraq i Síria, ha estat amenaçada per part del grup i ha patit importants atemptats fa poc, des de l’atac contra el setmanari satíric ‘Charlie Hebdo’, que va deixar 12 morts, la cadena d’atemptats de París del novembre del 2015, amb 130 fins al del 14 de juliol a Niça, amb gairebé 90 víctimes mortals.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb