François Fillon serà el candidat de la dreta francesa a les eleccions del 23 d'abril.

El candidat dels Republicans a la Presidència francesa, François Fillon, ha proposat rebaixar als setze anys l’edat mínima a la qual una persona pot ser imputada penalment, com a resposta als últims disturbis als afores de París.

‘Els recents esdeveniments a Seine-Saint-Denis i en altres departaments de la regió parisenca han demostrat, una vegada més, la implicació de nombrosos menors en els actes de violència’, ha argumentat Fillon, en un comunicat en el qual ha reprovat que els adolescents siguin ‘gairebé intocables’ en termes jurídics.

Els barris dels afores de París han estat escenari de nombroses revoltes arran del cas de Théo, un jove negre que va ser suposadament sodomitzat amb una porra per un policia.

Segons Fillon, els ‘delinqüents adults’ se serveixen dels menors ‘perquè no seran castigats amb la mateixa severitat’, per la qual cosa ha fet una crida a actualitzar la llei per donar una ‘resposta proporcionada’ als delictes comesos per persones de 16 i 17 anys.

‘És temps d’acabar amb un sistema que no funciona’, ha subratllat l’exprimer ministre, que ha fixat la seguretat com una dels seves prioritats del programa amb el qual intenta arribar a l’Elisi. ‘No podem baixar els braços i mirar sense més la multiplicació d’actes de delinqüència comesos per menors’, ha afegit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]