PARÍS, 1 (EUROPA PRESS)

El candidat dels Republicans a l’Elisi, François Fillon, ha assegurat aquest dimecres que no retirarà la seva candidatura malgrat els “atacs” dels quals està sent objecte pels suposats llocs de treball ficticis de la seva dona, Penelope, pels quals hauria cobrat fins a 900.000 euros.

“Jo he elegit ser candidat a les eleccions presidencials i quan s’és candidat un no es queixa a continuació de la violència dels atacs, sinó que els accepta desgraciadament com a escòries del nostre sistema democràtic i els afronta”, ha declarat a la premsa l’antic primer ministre.

“Penso afrontar-los fins al final”, ha promès, i ha rebutjat abandonar la seva candidatura a la Presidència, com havien plantejat ja alguns diputats del seu partit aquest dimecres.

Fillon ha reconegut que “no és el primer” que viu una situació “extremadament violenta” com la seva i que “en gairebé totes les eleccions presidencials hi ha assumptes que surten”.

“Seré candidat a les eleccions presidencials perquè porto un missatge polític que a la meva manera de veure és l’únic que pot permetre la recuperació nacional”, ha afegit el candidat de la dreta.

“Si volem trobar-nos a segona volta de les presidencials entre el projecte boig de la senyora (Marine) Le Pen i un candidat, Emmanuel Macron, sense cap experiència i sense cap majoria, llavors, evidentment cal continuar amb aquesta violència”, ha afegit.

SONDEJOS

Un sondeig publicat aquest dimecres situa la líder del Front Nacional i a Macron, candidat independent, a la segona volta, en què el segon s’imposaria a Le Pen, que guanyaria això sí en la primera ronda del 23 d’abril.

Tot i això, una altra enquesta publicada per ‘Paris Match’ i ‘iTélé’ situa Le Pen com a guanyadora en primera volta amb el 24%, per davant de Fillon, amb el 21%, i de Macron, amb el 20%. El candidat dels Republicans, d’acord amb el sondeig d’Ifop, s’imposaria a la segona amb el 60%.

Fillon s’ha reunit aquest dimecres amb el grup parlamentari dels Republicans. “Ens enfrontem a un cop institucional de l’esquerra”, els ha dit en la reunió a porta tancada. Fillon ha demanat als diputats del seu partit polític que es quedin al seu costat com a mínim “15 dies”, temps suficient perquè la investigació oficial sobre el que la premsa ja ha batejat com el ‘Penelopegate’ comenci a donar resultats.

Les aspiracions presidencials de Fillon s’han vist perjudicades per l’escàndol sobre la contractació de la seva dona, Penelope, per exercir d’assessora, sense que, d’acord amb les informacions periodístiques, prestés realment cap servei. En total, s’hauria embutxacat 900.000 euros.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]