El candidat dels Republicans a l’Elisi, François Fillon, ha descartat d’abandonar la carrera presidencial després de confirmar que ha estat citat per un jutge per a la seva possible imputació en relació amb les suposades feines fictícies de la seva dona, Penelope, i els seus fills.

Fillon ha denunciat que no s’està respectant la ‘presumpció d’innocència’ i no ha dubtat a qualificar d”assassinat polític’ el fet que els jutges l’hagin citat pel 15 de març i possiblement procedeixin a la seva imputació.

‘Seré candidat’, ha assegurat, defensant que han de ser els francesos els qui decideixin. A més, ha promès que es presentarà davant els jutges per traslladar-los ‘la meva veritat, la veritat’. En aquest sentit, ha reiterat que no va actuar de forma indeguda en contractar la seva dona i els seus fills com a assistents parlamentaris.

Els cobraments de la seva dona
La dona de Fillon va cobrar dos paquets d’indemnitzacions per l’acomiadament de l’Assemblea Nacional, que sumaven un total de 45.000 euros, segons una informació de la revista ‘Le Canard Enchaîné’, que va destapar l’escàndol de les suposades feines fictícies de la dona de Fillon.

Segons el setmanari, la dona de l’aspirant presidencial va cobrar 900.000 euros, gràcies a un seguit de feines que en realitat no va arribar a prestar, principalment una suposada tasca d’assistent parlamentària del seu marit, a qui va succeir en l’escó.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]