La fiscalia s’oposa a la sortida de Forn en veure risc de reiteració delictiva per ostentar de nou un càrrec públic

Creu que s'ha d'evitar que tingui accés a 'instruments jurídics que ja van ser utilitzats' per vulnerar la constitució espanyola

VilaWeb
Europa Press
11.07.2019 - 18:26
Actualització: 11.07.2019 - 20:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia s’oposa al fet que el conseller Joaquim Forn surti una altra vegada de presó per assistir a un ple de l’Ajuntament de Barcelona, ​​on és regidor, per considerar que existeix un ‘greu risc de reiteració delictiva’, ja que torna a ostentar càrrec públic.

En l’escrit, a què ha tingut accés Europa Press, la fiscalia creu que ‘no pot ni s’ha de permetre’ que Forn torni a ‘escenaris públics que permetin operar amb similars instruments jurídics que els que, al seu dia, van ser utilitzats’ per vulnerar la constitució espanyola.

‘Un permís penitenciari com el que se sol·licita posaria en risc la vigència de l’ordenament jurídic en un context social i polític similar a aquell en què va actuar l’investigat i alteraria molt probablement la convivència ciutadana’, afegeix a més l’escrit, que està signat pel fiscal Fidel Cadena.

El conseller va sol·licitar una nova sortida de presó – ja va acudir a la constitució del consistori barceloní el juny – per poder ser present el 16 de juliol al ple del cartipàs.

No pot actuar com qui té llibertat

Però el fiscal recorda que Forn, per a qui el Ministeri Públic demana setze anys de presó per rebel·lió, està ‘privat de llibertat per actuacions judicials que han recalcat la seva participació en el delicte més greu contra l’ordre constitucional’.

‘No és factible compatibilitzar l’assistència al ple de l’ajuntament amb el compliment dels fins de la presó provisional, i més en concret amb la conjuració del greu risc de reiteració delictiva, a causa de les incitacions que el propi investigat i la resta de processats van realitzar en el seu dia en el curs de la seva activitat política, a l’incompliment general de l’ordenament jurídic estatal i autonòmic i a la implantació d’una via unilateral d’independència que portava necessàriament, des de la violència típica, a la fracturació territorial de Catalunya de la resta de l’estat en què es troba integrada’, explica l’escrit.

Així mateix, el fiscal recorda que els preceptes per obtenir permisos són ‘situacions extraordinàries de la vida privada i familiar que justifiquen la sortida del centre penitenciari per raons humanitàries que fan imprescindible la presència del pres per assistir a actes que es produeixen de forma més aviat excepcional en la vida diària d’una persona’.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes