El 22 de juliol de 2017 Arran va fer una protesta contra el turisme al port de Palma, en la qual van participar una vintena de joves que van desplegar d’una pancarta mentre tiraven confeti i encenien dues bengales. Per aquests fets el jutjat d’instrucció número 2 de la ciutat va encausar onze persones. Ara la fiscalia ha demanat l’obertura de judici oral i un total de 26 anys de presó.

Alerta Solidària, que porta la defensa dels encausats, ha denunciat que bona part d’ells no eren al port durant la protesta, fet que demostra la voluntat ‘de criminalitzar’ els moviments socials a Mallorca. ‘La policia ha emparat una altra vegada els fitxers il·legals que té de les joves organitzades i de qui forma part dels moviments socials’, assegura el col·lectiu.

La fiscalia demana entre dos i quatre anys de presó per als encausats. Alerta Solidària i Arran reiteren que les identificacions s’han fet a partir de fitxers il·legals i sense aportar proves. A més, recorden que el dia de l’acció cap dels encausats va ser identificat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.