El candidat dels Republicans a la presidència francesa, François Fillon, ha demanat disculpes als milers de simpatitzants que s’han concentrat aquesta tarda a la plaça del Trocadero de París. Fillon els havia convocat davant la pressió que ha rebut aquests últims dies perquè abandoni la carrera electoral pels escàndols de feines fictícies de la seva dona. Fillon ha reconegut davant d’unes quaranta mil persones que ha comès errors. ‘Jo ja he fet el meu examen de consciència. Ara demano als polítics amb qui comparteixo ideals que facin el seu’, ha dit.

La resta de l’acte ha servit al candidat per a fer campanya i mobilitzar l’electorat conservador. ‘La Marsellesa’ ha posat punt final a la mobilització amb un públic entregat que ha cridat consignes a favor de Fillon: ‘Fillon, resisteix, França és amb tu!’.

La manifestació d’avui era una prova de foc per Fraçois Fillon, que aquesta última setmana ha vist com perdia suports entre les files dels conservadors francesos. Un fracàs del candidat avui hauria fet pràcticament inevitable el seu abandonament en favor del candidat derrotat a les primàries, Alain Juppé. Amb la mobilització d’avui, Fillon ha superat aquesta prova però demà es reuneix el comitè polític dels Republicans i la plana major del partit avaluarà la situació del seu candidat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]