El Festival Internacional de Jazz de Barcelona ha acollit un total de 144.000 espectadors en l’edició que avui es clausura i amb la qual ha celebrat el seu 50 aniversari amb un centenar de concerts i activitats paral·leles que van començar el passat 27 d’abril.

Entre els seixanta-nou concerts i la vintena d’activitats paral·leles que ha organitzat el Festival, dotze actuacions han esgotat les localitats, entre elles les de Chucho Valdès, Chassol, Beth Hart, Bill Frisell, Diego el Cigala, BJ Griffin, Tomatito i José Mercé, Els Amics de les Arts, Stacey Kent i Andrea Motis i Ignasi Terraza.

També cal destacar el concert de Brad Mehldau amb l’OBC, on el pianista nord-americà va estrenar la suite de la banda sonora ‘There Will Be Blood’, de Jonny Greenwood (Radiohead).

El concert de Charleston Gospel Voices al Palau de la Música tancarà avui un festival que ha registrat un 82% d’ocupació, segons ha assenyalat avui el director del festival, Tito Ramoneda.

‘Hem tingut rècord de participació i mirem cap al futur sabent que tenim un públic fidel’, ha afegit Ramoneda, que a més de director del festival és president de la promotora organitzadora, The Project.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb