La Fira del Llibre de Muntanya, que es fa aquest cap de setmana al firal del Sucre de Vic, oferirà un seguit de conferències, presentacions de llibres, sessions de rondallaires i col·loquis relacionats amb la natura.

Hi acudiran trenta expositors, entre llibreries especialitzades, editorials, associacions i autoeditors. S’hi presentaran dotze novetats editorials que tracten sobre temes com ara el trekking, el running, la gastronomia i la seguretat a la muntanya. La fira també inclourà un mercat d’ocasió on es podrà adquirir material de segona mà i una àrea expositiva amb empreses relacionades amb l’esquí i més esports de muntanya.

Així mateix s’hi lliurarà el tercer Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que pretén reconèixer la tasca dels autors i les editorials per a promocionar i divulgar la cultura, els esports de muntanya i el patrimoni natural i arquitectònic de l’entorn de muntanya.

Aquest esdeveniment forma part de la Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra, que es fa els dos primers caps de setmana de novembre i compta amb instal·lacions per a fer escalada, una escola de ciclisme, una tirolina, un segway, un circuit d’aventura i un altre d’obstacles amb ponis.

Entre les conferències i col·loquis, hi haurà ‘Els vuit mil a Osona, vint-i-cinc anys d’Himalaisme’, en què participaran els alpinistes Ferran Latorre, Jordi Godayol, Josep Salvans i Eduard Sallent. L’esportista Simone Moro hi farà la conferència ‘Rescats de muntanya amb helicòpter’.

També forma part de la fira el Concurs Internacional de Fotografia del Collsacabra. Durant aquests dos caps de setmana, es podran veure les dues-centes vint fotografies que participen en el Concurs Local d’Entitats de l’Esquirol.

Hi haurà encara més activitats, com ara la pedalada familiar, el Planetarium i la Fira del Bolet de l’Esquirol.

La Fira de la Muntanya de Vic i el Collsacabra és organitzada pels ajuntaments de Vic, l’Esquirol, Rupit i Tavertet i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Podeu consultar-ne tota la programació ací.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]