Ferran Adrià diu que va fer la universitat gastronòmica a Madrid perquè a Barcelona no la van acceptar

  • El cuiner i fundador del Bulli: "Ho vaig intentar quatre o cinc vegades i no ho veien important"

VilaWeb
ACN
17.02.2024 - 20:06

El cuiner i fundador del Bulli, Ferran Adrià, ha revelat que va optar per impulsar la universitat gastronòmica a Madrid –el Madrid Culinary Campus (MACC)– perquè a Barcelona no la van acceptar. “Ho dic per primera vegada: vaig proposar quatre o cinc vegades poder fer una universitat gastronòmica a Barcelona i no m’ho van acceptar perquè creien que no era important”, ha dit a RAC1. “La MACC està situada a la Universitat Pontifícia de Comillas i l’he muntat amb Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz”, ha continuat el prestigiós cuiner, que també ha dit que va renunciar a tenir un restaurant a l’estadi Santiago Bernabéu: “Vaig dir que no perquè el futbol i el Barça són sagrats.”

A banda, ha anunciat que el primer de maig tornarà a obrir al públic el Museu del Bulli, el Bulli1846. “És molt important per preservar el llegat d’allò que va ser el restaurant, perquè d’aquí a 50 o 100 anys la gent pugui saber què era el Bulli”, ha dit.

A més, ha recordat que també té entre les mans la Bullipedia, una enciclopèdia sobre gastronomia: “Serà la primera gran enciclopèdia sobre gastronomia, creativitat i innovació del món.”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any