El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, va confondre el conseller de Justícia català, Carles Mundó, amb el comandant general de Ceuta. Es pot veure en una carta que el ministre va enviar a Mundó i que avui ha publicat ‘El món a RAC-1’. A l’encapçalament hi ha escrit: ‘Sr. Carles Mundó Blanch. Conseller de Justícia. Comandante General de Ceuta.’ I encara hi afegeix el nom de la Generalitat de Catalunya, mal escrit: ‘Generalitat de Cataluna’.

Aquesta carta, amb data del 27 d’abril, és la resposta de Fernández Díaz a la que li havia tramès Mundó el 15 d’abril per a demanar-li que no reobrís el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, que es manté tancat per obres. Mundó argumentava que la privació preventiva de llibertat, de manera sistemàtica, de persones que no han comès cap delicte, sense resolució judicial prèvia i pel simple fet de trobar-se en una situació administrativa irregular, ‘no pot formar part de la política migratòria d’un estat compromès amb els drets humans’.

Aquesta és la carta de resposta de Fernández Díaz:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.