Fer conflictiu el resultat: Espanya encara el 14-F igual que el Primer d’Octubre

Espanya necessita un procés electoral confús el 14-F, per a poder desqualificar les eleccions si no donen el resultat que vol

Vicent Partal
05.02.2021 - 09:46
Actualització: 05.02.2021 - 10:46
VilaWeb

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En la mesura que s’acosta la data del 14 de febrer cada dia es fa més evident que les eleccions molt difícilment podran ser considerades normals. La xifra extraordinària de ciutadans que han presentat recurs contra l’obligació de formar part de les meses electorals, un de cada quatre convocats, pronostica un bon caos a primera hora del matí. Hi ha la possibilitat que algunes seccions no puguen configurar-se o que s’hagen de repetir les votacions quaranta-vuit hores després als llocs més difícils i conflictius. I això sense parlar de l’abstenció, que probablement serà enorme.

Com tots sabem, forçar la Generalitat a fer eleccions el 14 de febrer ha estat una decisió del govern espanyol, vehiculada judicialment. Quasi tots els partits polítics catalans veien clar que no es podien fer aquest dia i solament el PSC i els seus acolorits satèl·lits van pressionar per mantenir la data.

Tots hem interpretat, correctament, que la jugada del PSOE té a veure amb els interessos del seu candidat. Ells han organitzat una operació mediàtica per a concentrar el vot espanyol en un sol candidat, igual que ja van fer amb Ciutadans el 2017. Però en aquest cas saben que la maniobra és fum de botges –ja ho sabeu, un foc de molta aparença però de ben poca durada. Són ben conscients que al maig, del famós “efecte Illa”, ja no en quedaria res i per això han pressionat tant i tant per imposar la data inicial.

Però em sembla, tal com veig que van anant les coses, que això no és tot, que hi ha encara una altra intenció.

Perquè, malgrat la lamentable campanya electoral que veiem, la veritat és que són unes eleccions importants. Una victòria de l’independentisme, tres anys després i amb tota la repressió que ha caigut, representaria un fracàs evident d’Espanya, difícil de remuntar. Per això necessiten que el primer partit siga el PSC, per a poder dir ací i a Europa que els independentistes no guanyen les eleccions a Catalunya. Si guanya ERC, malament per a ells i el seu discurs; i si guanya Junts, molt pitjor encara, perquè treu el nas el president Puigdemont, com més va més afermat i escoltat als cercles decisius de Brussel·les. I si els dos grans partits independentistes passen davant del primer partit espanyol –a diferència del 2017, que Ciutadans va poder ser primer–, pitjor encara. I si l’independentisme supera el 50% dels vots, horrible per a ells, sense pal·liatius. Un desastre monumental.

I quin és el problema real i tangible que tenen a la Moncloa? Doncs que tot això que explique, tot, pot passar.

No ens enganyem tampoc. Si habitualment els sondatges ja són poc de fiar, en les condicions en què vivim aquesta campanya cap sondatge no val per a res. Cap ni un. Però és evident, vist el conjunt, que Esquerra pot guanyar, que Junts pot guanyar, que el PSC podria fins i tot quedar tercer i que l’independentisme podria obtenir el 50% dels vots –personalment, ho veig molt difícil, però reconec que la possibilitat hi és.

I el manual què diu que cal fer si, malgrat totes les trampes, malgrat tota la repressió, malgrat tota la manipulació mediàtica, al final no aconsegueixes l’objectiu? Doncs que aleshores cal jugar amb la confusió. Amb la confusió. Perquè, com a mal menor, amb la confusió pots crear una situació en què els adversaris no puguen adduir a favor seu el resultat, per més clar que siga, sense haver-se d’embrancar en una esgotadora discussió pública.

I aquest 14-F també tracta d’això: del caos que ells mateixos ens organitzen. Imaginem que hi ha una abstenció enorme –cosa gens difícil. Imaginem també que hi ha impediments logístics que fan la volta al món als informatius televisius –i ja podeu estar segurs que la imatge dels membres de les meses amb equip EPI la publicaran tots els diaris del planeta i l’emetran totes les televisions del món. En el cas que aconseguesquen que finalment guanye Illa, que quede primer, aleshores tot serà presentat com a perfecte. En canvi, si guanya l’independentisme ja podeu estar segurs que tota la maquinària de l’estat, des del primer minut, es posarà al servei de negar la legitimitat de les urnes i de dir –ells mateixos!– que no hi havia condicions per a fer aquestes eleccions i que per tant no se’n poden tenir en compte els resultats. Què és exactament allò que van fer el Primer d’Octubre. Perquè recordeu que la violència de la policia d’aquell dia no pretenia pas d’aturar el referèndum, cosa que era impossible amb les forces que havien desplegat al carrer, sinó de desvirtuar-ne el recompte, invalidar-lo políticament, a partir de l’evidència, creada per ells mateixos, que no s’havia pogut votar amb normalitat.

Tres anys després, doncs, i havent plogut tant com ha plogut, tornem a ser al mateix punt. Cosa que, malgrat la nostra obsessió de ser tan negatius com puguem i proclamar als quatre vents que tot va malament, en realitat diu molt, moltíssim, de la capacitat de resistència d’aquest país. Si m’ho permeteu, ho diré adaptant l’extraordinari article d’ahir de Julià de Jòdar, perquè “l’únic subjecte políticament antagonista: la multitud que va materialitzar l’1-O, justament la que ha estat perseguida, reprimida i desmobilitzada, tornarà a la càrrega el 14-F en demostració fefaent d’un renovat plebiscit nacional”.

PS. No em digueu que no és sensacional que ara de Madrid estant ens proposen de cercar voluntaris per formar les meses electorals. Us en recordeu quan desqualificaven la consulta del 9-N precisament perquè les meses eren formades per voluntaris?

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Francesc Aguilar
Francesc Aguilar
04.02.2021  ·  22:09

Per què hem d’anar a votar i arriscar la nostra vida si és per elegir un parlament de fireta i un govern d’una Generalitat, que el mateix Quim Torra diu que treballa a la contra?

Victor Serra
Victor Serra
04.02.2021  ·  22:10

Jo hi veig una gran diferència amb l’1-O. Aquestes eleccions ens han forçat a fer-les ells el 14F. Nosaltres les voliem ajornar, de manera que ho tenen molt difícil, si perden , per dir que ara no valen. Ho faran segur, però només els servirà per seguir perdent credibiltat en tots els àmbits.

Josep Usó
Josep Usó
04.02.2021  ·  22:11

Com més va, més pense que Espanya eixirà molt més que escaldada, d’aquestes eleccions. Ja fa temps que tenen posada tota la carn a la graella. Però ja no tenen cap mena de credibilitat ni tampoc de crèdit. Enlloc. Ja estan a l’alçada de Turquia, Hongria o Polònia. I dit en veu alta i en seu parlamentària. Voldran repetir la jugada, però la botja Illa ja està pràcticament consumida. Com els seus pintorescs satèl·lits. Només cal anar a votar el proper diumenge. En realitat, ells tots sols han decidit repetir el 1 d’octubre de fa més de tres anys. I que el perden només depèn de la gent. De la mateixa gent que va ser apallissada per votar. Rematem la feina, doncs.

Irene Escoda
Irene Escoda
04.02.2021  ·  22:11

👍

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
04.02.2021  ·  22:34

Paral·lel a això hi ha que “ellos” van introduint a tota la població que nosaltres som indesitjables i fem mal a tothom.

En saben molt.
Tenen l’experiència de segles.

Per això m’emprenya llegir que un momentum ho arreglarà tot.

Josep Salart
Josep Salart
04.02.2021  ·  22:44

Cal votar massivament JUNTS x CAT

Hi ha moltes eines i soft per seguir i comprovar els resultats. Si s’atraveixen (que ho faran donat que no tenen cap més oportunitat de parar l’independèntisme) espero una revolució nacional i internacional.

PERE SIO
PERE SIO
04.02.2021  ·  22:47

Les darreres Eleccions han estat anormals, el 21-D sense Institucions amb el 155 i amb totes les enquestes donant a ERC com a clarament guanyadora, mentre la Moncloa i els oligarques financers espanyols ,abocaven milions a cabassos a la la campanya de Ciudadanos, per fer que la Presidenta de la Generalitat fos Inés Arrimadas.
Cal recordar que a totes les enquestes JXCAT no aixecava el cap i es trobava a molta distància i sense possibilitats, però la realitat tossuda es va encarregar de desmentir totes les previsions. Malgrat que poc temps després Roger Torrent s’encarregava d’impedir que el MHP Puigdemont, amb més vots que ERC, fos nomenat legítim President iniciant així el camí de destrucció i refredament de l’independentisme que ERC ha dut a terme en aquests darrers tres anys.
A aquestes Eleccions la sorpresa pot tornar a aparèixer. Qui vulgui l’independència i posar fi a la penosa situació actual de Catalunya que voti massivament a JXCAT i a la llista del MHP Puigdemont, recordant que és el polític més perseguit, més desitjat i el què més nosa fa a l’Estat espanyol.

Núria Coma
Núria Coma
04.02.2021  ·  22:50

Han passat de ser unes eleccions irrellevants a ser les més importants.
Aquesta és la màgia de l’absurda realitat que vivim. De fer Espanya ingovernable, gran victòria, hem passat a regalar la governavilitat espanyola i fer impossible la nostra. I ho han fet els “nostres” polítics als que hem de votar sí O si, per demostrar- los a ells i a españa que ho tornarem a fer, aquesta i tantes vegades com calgui.
Guanyarem, i per favor, no exagerem. No ens juguem la vida per anar a votar més que per anar a treballar, a comprar o a passejar.
Fa més por españa.
Tots protegits i ferms anem a votar-nos, al poble, a la independència a la dignitat.
Els fotrem un cop tan fort! I companyes, algun serà el darrer.
Votem independència, malgrat españa, els polítics i la pandèmia

ASERET ALMAR
ASERET ALMAR
04.02.2021  ·  22:50

Sempre s’ha d’anar a votar. El meu vot perquè no vull que em comptin com a unionista. Per això voto i votaré malgrat la ràbia que em fan els partits sobiranistes i les seves batalletes de curta volada.
Em faria il·lusió que tinguin problemes per configurar les meses electorals: seria una manera de plantar-li al TSJC . Un tribunal ha de tenir sentit comú i interpretar les lleis en benefici del bé comú. Per això no hauria d’haver inhabilitat un President de la Generalitat per una pancarta en unes eleccions espanyoles. No anava ni de la Generalitat.
Però el TSJC fa molt de temps que fa política.

Josep M Pasadas
Josep M Pasadas
04.02.2021  ·  22:54

Més clar, l’aigua! Bona síntesi electoral.

Rosa Gispert
Rosa Gispert
04.02.2021  ·  23:05

Està molt clar què és el que volen. Seguir arruïnant-nos la vida. El que no entenc és perquè no hi ha ningú ( ni Òmnium, ni ANC, ni els colectius d’advocats) que posi una demanda per invalidar aquestes eleccions abans que es facin?. Perquè hem d’arriscar que hi hagi més contagis i morts? Això no és un atemptat als drets dels ciutadans sans i malats?.
El mateix atemptat contra la salut dels ciutadans que fa el govern espanyol quan no deixa tancar zones senceres on hi ha un elevat índex de transmissió. A Alemanya tanquen tot el país amb uns índex de contagi molt inferiors als espanyols. Això no es pot denunciar als tribunals europeus?.

Carles Viñals
Carles Viñals
04.02.2021  ·  23:27

Si tot el que ens explica el Sr.Partal és cert, i no hi ha raons per suposar que no ho sigui, raò de més perquè no es perdi ni un vot independentista.

Perquè en aquestes eleccions ens hi va molt més del que en principi ens pensàvem.

Perquè hem de guanyar per posar l’estat davant del món en el ridícul còsmic d’haver d’invalidar unes eleccions imposades per ell mateix.

Perquè tenim molt a guanyar i res a perdre. Raons totes elles perquè l’últim que no vagi a votar el 14 F, siguin quines siguin les circumstàncies, sigui un independentista.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
04.02.2021  ·  23:37

L’únic que espero és que el 14F els votants unionistes es quedin a casa, espantats amb el Covid-19. Això ja serà molt.

Gemma R.
Gemma R.
04.02.2021  ·  23:39

Qui havia de dir que unes eleccions benerades per Espanya estarien portades a terme amb voluntaris a les meses, que a Catalunya s´hagin tancat milers d´empreses i perdut milers de llocs de treball, que España comenci a ser assanyalada com democràcia feble i contra els valors europeus junt amb Polònia i Hongria per part de primers ministres de la UE. I tot aquest panorama amb els frugals emprenyats perquè han de tornar a endeutar-se per donar diners a España el que perd amb la seva mala gestió. El panorama mai hagués estat pitjor que aquest en una Catalunya independent, però és que a més a més ara disposariem no només dels nostres recursos, sino de la capacitat d´endeutar-nos anant directe al BCE. És a dir, ni que l´economia s´hagués ressentit durant el temps de transició que no hagués superat mai l´any (ja que la nostra posició geoestratègica és importantíssima, i la nostra capacitat de crear talent també), ens n´haguéssim sortit amb molta més rapidès i solidesa, i ara ens estariem enlairant , però no per l´espai sideral, sino jugant a primera línea i disputant grans posicions en molts àmbits.

Hem d´aprendre la lliçó si o si, mai més hem de prendre decisions per la por que ens pugui voler transmetre qui vol salvar els seus privilegis. Hem de creure en nosaltres mateixos i deixar-nos estar de tantes pors i punyetes vàries. Confiem en qui sóm. No ens moguem del camí. Fem-lo junts i arribarem, baja si arribarem. De fet en sóm molt més aprop del que ens sembla. El día 14 podem prendre moltes posicions i tothom té dret a estar com vulgui. Però si tinc alguna cosa claríssima és que el que els fa més por als que ens volen mal, és el nostre vot. Aquest és indiscutible, inapel.lable i indestriable del conflicte que tant volen amagar fent veure que és entre catalans i no entre Catalunya i España. Emprenyats, cansats, deprimits o desil.lusionats aneu a votar catalans. És hora de les urnes, és hora de cridar “democràcia” ara que la JEC ha prohibit que es pugui esmentar la paraula a TV3 . NO PASSARAN!

Umberto Ciotti
Umberto Ciotti
04.02.2021  ·  23:43

¿Como es posible que un pais podrido hasta este nivel por la violencia, la corrupción y la criminalidad a todos los niveles, desde los hogares domesticos hasta todas las instituciones, ninguna excluida, no sea intervenido y le se permita difundir libremente e impunemente su “cultura” criminal contaminando a toda Europa?

Xavier Ludevid
Xavier Ludevid
04.02.2021  ·  23:54

Efectivament l’unionisme nacionalista espanyol vol guanyar com sigui, pels mitjans que sigui.
Però comet un error de supèrbia, com sempre (vegis el suflé i altres..), no vol conèixer la pasta delaqual estem fets els independentistes.
No hem arribat fins aquí per quedar-nos a casa el día de les eleccions.
Anirem a votar (be jo ja ho he fet) i tornarem a guanyar.
No ens vàrem jugar la cara l’1 d’octubre de 2017 per ara quedar-nos a casa….

Berta Carulla
Berta Carulla
05.02.2021  ·  00:10

Vaja, una altra vegada la cara del mascarilla en la portada, i de franc.
I dels de Podemos que s’acaben de petar els nostres Bombers, ni pío. Doncs, sr. Partal, a mi em sembla que el caos que ells organitzen serveix precisament per tenir-nos entretinguts discutint sobre el caos que ells organitzen, mentre desmantellen les poques estructures d’estat que ens queden.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
05.02.2021  ·  00:38

Gràcies Partal! Magnific editorial! Sí, és sensacional que ara demanin voluntaris quan que n’hi hagués a les meses va ser citat per desqualificar no tan sols el 9-N sinó sobretot l’1-O!! Fantàstic. I si juguen a consolidar el caos i la confusió ves que no en siguin ells (ells!) les principals victimes! Que tot pot ser. Aleshores serà veritat el que diu l’inpresentable Illa: s’hauran perdut 10 anys, però els hauran perdut ells! Han perdut 10 anys per convencer-nos que no ens cal la independència per poder tenir la llibertat de ser nosaltres mateixos, o alternativajment, per a negociar un divorci pacific i ordenat, cada cop més lluny de l’horitzó, pesi als esforços de alguns que es diuen independentistes…..Si no fos perquè estem al mig del ball seria per agafar crispetes i seure i veure què passa, com diu Boye.

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
05.02.2021  ·  00:44

La nostra força és la consciència de la nostra feblesa; la seva feblesa és la consciència de la seva força. Caminem pas a pas sense urgències. Som els portadors d’una raó justa que cal preservar. Que el soroll no ens distregui de la part més pregona del encàrrec que ens van fer els nostre predecessors.

Joan B. Gabarró
Joan B. Gabarró
05.02.2021  ·  00:55

Benvolgut Sr. Partal,
Parlant de trampes, perdoni’m l’atreviment d’aprofitar aquest espai per fer una recomanació a tots els que estiguin en una mesa electoral el dia 14, aixi com als que hi siguin com a interventors o apoderats:
1r.- Procurar que els vots per correu siguin els últims en entrar a les urnes, després d’haver votat els membres de la mesa.
2n.- Un cop oberta l’urna, començar a obrir els sobres dels vots sense buidar l’urna sobre la taula, treient-los directament de l’urna un per un.
3r.- Si hi han hagut, posem pel cas, trenta vots per correu, i els primers trenta escrutats són per a un partit unionista, tenim la tupinada servida.
4t.- De produir-se aquesta situació, tocaria tant als membres de la mesa com els interventors i apoderats, fer constar aquesta anomalia a l’acta, que si això succeeix a la majoria de meses electorals, ja sabrem quina garantia de custòdia té una institució de l’estat quan es tracta de valors democràtics.

Jordi Nogués
Jordi Nogués
05.02.2021  ·  00:56

Gràcies un cop més pel vostre analisi Vicent . Trobo que és molt agut-com gairebe sempre- i que la vostra idea de repetir un 1-O és molt encertada. Cal anar a votar per dir-li un cop més a l’Estat espanyol- i ja en seran unes quantes-que ja n’hi ha prou; que malgrat la repressió i totes les seves males arts, els catalans seguim en peu i que un cop més volem que quedi ben clar el que volem

Jaume Jose
Jaume Jose
05.02.2021  ·  01:41

Cada vegada que em parlen de les condicions que ha imposat el TSJC per aquestes eleccions (i després d’haver escoltat experts) només em ve una paraula a la ment: carnicers.

Carles Macaya
Carles Macaya
05.02.2021  ·  02:32

I qui garanteix que es respectarà el vot per correu?
Ells tenen tots els elements per falsejar tots els que han votat per correu.

Jo que visc a Chihuahua (Mèxic) fa 16 anys no he pogut votar cap vegada per tal com sempre m’arriben les paperetes tard, normalment un dia després del límit per emetre el vot… Quina casualitat.
I és igual que demani el vot el primer dia que l’últim del termini per a demanar-lo.

Joan López
Joan López
05.02.2021  ·  05:21

Me agrade llegir gent que t’engresca per anar votar i hem deprimeix, gent que llança la tovallola dient que no serveix per res, el article ho veig molt clarificador en aquet sentit, los tramposos del PSOE-PSC jugan amb dues cartes i ho ha deixat molt clar al sr. Partal, ara bè crec sincerament que se ha de deixar de banda el pesimisme que es despren del mateix article, facçin al que façin sempre guanian ells, doncs perque anar a votar no? DONCS NO, tenim que anar-hi a votar per seguir donan guerra al estat espanyol, i tenim que convença als duditatius, als pesimistes, a tot el mon independentiste. TENIM que guanyar de nou i que després diguin o façin el que vulguin als colonialistes, que ja tenim a fora de Espanya qui trevalla per demostrar en quina merda de democràcia estem, totalment segrestada per dos partits(PP-PSOE) i als seus equips de 2ªB, C,s, Podem, Vox, que manejan als poders com volem, l’ultima la enquesta express del cis, mai, mai se habia fet aixó. Que ancara no ho teniu clar per que teni que anar a votar? sigui com sigui.
De veritat cada vegada que sento a algù independentiste dir, jo no aniré a votar perque no serveix per res, hem bull la sang.

Javier Baena
Javier Baena
05.02.2021  ·  06:33

Moltes gràcies una altra vegada Vicens, i també a tots i totes les optimistes!!! Ho hem de ser i M’explico:
Sempre s’ha mantingut i s’han donat dades que la demografia ens era favorable, que el vot unionista anava en reculada perquè el jovent es massivament indepe i els grans no. Doncs hi ha estadístiques que avalen que d’aquí 10-20 anys es passaran del 60% de vots indepes per la simple llei de la natura…
Doncs ara sembla que això s’ha hagut d’accelerar, no? La pandèmia afecta gent gran, els nostres estimats pares i mares i o per mal, molts han traspassat , o per bé , molts tindran por, el percentatge d’abstenció serà mes gran…
Doncs ja ho tenim, no? Tot indepe a votar i a dir als que sabem que no ho son que no s’arrisquin… perdò ara m’ha sortit la vena dolentolla…
D’altra banda, la campanya s’hauria de fer una mica mes en positiu i els partits indepes clarificar que faran , deixar clar les 2 vies i que qui guanyi liderarà i l’altre acceptarà la derrota de la seva estratègia i sumarà…
hem de forçar a fer això, la gent ha de saber què farà ERC i què farà JxCat , decidir lliurement quina estratègia vol i forçar a qui perdi a que es comprometi a recolçar l’estratègia que guanyi.
Podem, Vicens, forçar-los a ser demòcrates i decidir en un duel net quina estratègia volem?

jordi Rovira
jordi Rovira
05.02.2021  ·  06:56

Hi ha una aspecte que m’ajuda a respirar políticament com no ho havia pogut fer gairebé mai ( excepte el 9-N i 1-O ): els hi veiem el joc. Tenir tan clar l’estat de guerra, situa amb molta agilitat els marcs d’actuació possibles. I en això trobo que els tres anys passats ens donen moltes més taules, i menys ingenuïtat. L’estratègia unionista de concentrar el vot els hi és obligada, doncs ells ja el tenen concentrat, l’àrea metropolitana. El retorn obligat als braços del PSC del cinturó, ens explica la catàstrofe de la operació “ciudadanos”. Una operació que fen pinça amb la dels comuns a l’època atiava el populisme per colpir l’escena independentista des dels flancs. Resultat: fracàs. I té raó l’editorial, aguantar això no era gens fàcil. Hi tornen de nou: davant el descontentament creixent, ens tornen a forçar unes eleccions que busquen mullar les institucions pròpies i crear una imatge de conflictivitat i confusió lligada amb Catalunya i el seu comportament electoral. Busquen el català emprenyat. Busquen l’efecte Trump al Capitoli.
Cap fred, intel·ligència col·lectiva i resiliència. No és pas l’hora d’anar a fer llenya dins el moviment independentista, on tothom té la seva funció. L’estat de guerra ens dóna la visió que una de les seves armes són precisament les eleccions que poden jugar a convocar. Desprès surten amb allò de l’alentiment del motor català per culpa dels independentistes. Tampoc és l’hora de regalar l’àrea metropolitana ni la ciutat de Barcelona. I perquè no, també podem pensar en tensar les cordes en les circumscripcions plenament independentistes.

Josep Segura
Josep Segura
05.02.2021  ·  07:02

Sembla que el nostre director ja comença a conèixer els que tant “ama” l’ínclit Junqueras (sí, coi, els que estan a la mateixa taula).
Està més clar que l’aigua que la cuina post-electoral tindrà gust de cocido, sigui quin sigui el resultat. I amb música de pasodoble militar, si guanya l’independentisme amb el +50%

Quim Paredes
Quim Paredes
05.02.2021  ·  07:25

Jo no crec que estiguem al mateix punt que quan l’1 d’octubre. Es vol que el 14F sigui llegit com un nou referèndum? Quantes vegades ens han de fer creure això, i mai s’ha fet cas dels vots? Es tracta de legitimar les polítiques d’uns partirs -suposadament- independentistes, que estan a anys llum de l’esperit de l’1 i el 3 d’octubre del 2017? Què canviarà el 14F?

Rubèn Sanz
Rubèn Sanz
05.02.2021  ·  07:30

Nyas, coca! Bravo en Partal! No només aquest, però l’article d’avui hauria de ser viral a les xarxes. Tothom amb dret a vot al Principat, i tothom que siga indepe i s’estiga pensant a qui votar, o si anar o no a fer-ho, l’hauria de llegir.

Albert Miret
Albert Miret
05.02.2021  ·  07:53

Simplement. Que a Espanya pugui resultar guanyadora d’unes eleccions encara fetes dins del 155, amb presos polítics encara tancats i després de tres anys de terrorisme d’estat executat pels jutges seleccionats segons la seva capacitat d’iniquitat desvergonyida i uns serveis repressius que clarament ens odien com a poble, pugui sortir-ne vencedor un individu que acaba de fracassar estrepitosament, per culpa de la seva inconsciència i incapacitat d’organitzar res ni molt menys en contra d’una pandèmia. Una persona que quan demostra que no sap fer res, el fan retornar el poder sanitari que va robar a les autonomies, i més tard no té cap problema en abandonar el seu ministeri en el pitjor moment de la pandèmia, per venir a Catalunya a fer el que li manen, és el que Espanya ens ofereix com a governador de l’Imperi a Catalunya.  No ha de ser així de cap manera, perquè si ho fos ja podem plegar.  Per això és importantíssim que votem tots, sense que valgui cap excusa, i votem independentisme. Al cap i a la fi, aquesta persona que ara se’ns imposa, és només un nou robot tele-dirigit des de la moncloaca per acabar ja d’una vegada amb Catalunya i imposar-nos tot el que els roti. D’acord amb el que ens  explica avui en Vicent, són les eleccions més importants des de l’u d’Octubre del 17, perquè l’enemic no podria explicar ni a Europa ni a un món (que els ha deixat fer-nos totes les marranades possibles), que després de tres anys d’agressió, humiliació i injustícia diaris, no hagin pogut col·locar un espanta ocells com aquest al davant d’una Generalitat ja completament devaluada.

Anna Maria Porta
Anna Maria Porta
05.02.2021  ·  07:56

No sóc optimista. Estic espantada i emprenyada. També em faig preguntes que es perden en un univers difús. No hi ha manera de plantar-nos i el 14, tothom faci vaga de braços caiguts.? Estic d’acord que entitats, advocacia, els polítics que tinguin consciència del mal moment, i la gent del carrer, plantar-nos i aquí no vota ningú. És un suïcidi, i no hi estem d’acord. N’hauríem d’estar farts de dir sempre AMÉN mentre ens massacren. Malauradament no puc ser optimista. Bon dia i bona hora .☮️

Joan Feliu
Joan Feliu
05.02.2021  ·  08:12

Anem a votar. Si guanyem, tot seguirà igual; si perdem, ens anorrearan.

Josep Gualló
Josep Gualló
05.02.2021  ·  08:13

ESPANYA PREPARA LA MATEIXA ESTRATEGIA QUE TRUMP

Si Trump va perdre, Espanya també perdrà. Aquesta analogia no és aplicable. Espanya perdrà no per analogia amb Trump. Perdrà perquè nosaltres vencerem amb la mateixa força del 1-O.

Personalment tinc un problema de mala solució. no vull fer passar bou per bestia grossa. No vull guanyar amb fal·làcies. Vicent, dius el que diu molta gent. Associeu que guanyi l’independentisme, a que la suma d’ERC i JUNTS, obtingui majoria.

Està cantat que ERC si pot farà un tripartit amb el PSOE i els COMUNS. Per guanyar l’independentisme, cal que guanyi Junts amb la possible col·laboració de partits que és probable que no tinguin cap escó. Difícil oi?

Per arribar a aquesta fita, cal que es mobilitzi tot el poble per fer la campanya de Junts, en moments de desànim i de pandèmia. Possible si, probable poc.

Les dues darreres legislatures han demostrat que repetir el mateix binomi, és estar boig

PS1. – La judicatura ha donat una mà a PSOE i Esquerra permetent el tercer grau als presos polítics que acabarà el 14-F a la nit.

Pep Agulló
Pep Agulló
05.02.2021  ·  08:37

UNA VICTÒRIA DE L’INDEPENDENTISME, ÉS UNA DERROTA DE L’ESTAT.
VOLEU MÉS UTILITAT !

Perquè ens cal una victòria de l’independentisme a tanta repressió. Els polítics poden ser el que cadascú valori, però a les eleccions som nosaltres, tots els independentistes, que legitimem l’1-O i en fer-ho, malgrat totes les trampes de l’Estat, si guanyem per golejada, serà una severa derrota que veurà tot el món.

Arrisquem la vida si ens quedem a Espanya, no si anem a votar! I si encara els donem l’abstenció per premi als junts x NO, és que som esclaus indignes de pensar en la llibertat. L’abstenció de la ràbia contra la classe política porta dins la submissió impotent.

Bonaventura Casanova
Bonaventura Casanova
05.02.2021  ·  08:51

L’organització d’aquestes eleccions son de fet una tupinada controlada per Espanya, i probablement la mateixa organització afavorisca la creació de meses electorals a les grans poblacions de les comarques centrals on es concentra el vot espanyol, i no afavorisca, o directament dificulti la formació als llocs on es sap que guanya l’independentisme. Caldria una acció organitzada d’Omnium/ANC per a garantir voluntaris a totes les taules, cal facilitar al màxim el vot.

ramon Feixas
ramon Feixas
05.02.2021  ·  09:50

Una editorial que diu coses molt importants. Qui més qui menys ha ha descrit la seva percepció de la naturalesa franquista de la persecució Catalunya, però en el cas en que intervenen urnes han copiat la tècnica ianqui de quan els ianquis porten destrucció i misèria a arreu del món, però especialment a l’Orient mitjà. Es tracta de vendre com a democràcia la persecució de la democràcia, i si se’n surten que els autors materials de l’aberració sigui els votants de l’Arrimades o Illa a qui adoctrinen mitjançant el discurs de la por i la pseudo-protecció que podem els mitjans d’adoctrinament espanyols utilitzen dia si dia també. En temps de Campanya minut sí minut també . No s’ha pas d e tenir molt de nivell de comprensió per entendre què anomenen ells quan parles de democràcia: Per exemple protegir la inviolabilitat de qui la corrupció vessa pels costats. Veient a nivell internacional els especialistes ianquis en aquesta tècnica la destrossa que han provocat, sabent que estem la nostra societat està educada per una pota franquista de la qual els catalans en tenim més consciència, però de l’altra pota de Hollywood que fa més mandra a en general adonar-se com ens han manipulat els valors bàsics. Encara a hores d’ara no anomenem a les invasions ianquis pel seu nom ( un fet realment preocupant). Hem vista altres països com incitant masses han tingut carta blanca pel xafastre militar i en tenim un a efímera consciència. és normal doncs, que la branca Franquista que anomenen esquerra de Felipe Gonzalez, que avui manega el govern espanyol, essent Espanya un estat militaritzat com es veu ( com es veu en cada tic motiu de paròdia) que intenti per totes aplicar la forma de defensar la democràcia com fan els ianquis. Amb més motiu constatant l’exemplaritat de les democràcies que han portat orient mitjà.
Crec que de cares a les eleccions del dia 14 és exactament com explica l’editorial: Que hi hagi valentia per part delS que van a davant, però els líders inclús que realment siguin herois capaços de suportar anys de presó pel bé comú, cal una consciència social que sàpiga distingir quin és el sentiments social que compartim tot com a poble i procurar de marginar tics partidistes o de doctrina ianquis que és el que volen fer servir els franquistes en campanya guerrera. Sense un exèrcit i sense un IBEX només el pacifisme pot obrir camí a l’alliberament. Per desgràcia tV3 en més d’un cop s’ha vantat d’haver pouat de la cultura ianqui(imperi militaritzat que encara està en forma).És normal en temps de competència entre PP i CIU És quelcom que els catalans hem d’assumir. A la burra seca totes les mosques hi van. Hi ha algunes coses que són imprescindibles si realment es volen defensar els dret humans, les pràctiques democràtiques , la independència i la llibertat. Una persona que tingui criteris clars en aquest sentit, no ha de preocupar a cap català honrat que vagi a qualsevol mena de diàleg. Al contrari. És imprescindible encara hi ha d’haver el complement de preparar una unilateralitat efectiva imprescindible davant d’un perseguidors que es deixen portar pel sentiment de revenja amb tècniques realment repel·lents i destructives per la convivència com la manipulació per al dia 14.

Antoni Valls
Antoni Valls
05.02.2021  ·  09:58

Molt d’acord amb en Joan B. Gabarró. Jo vaig votar ahir per correu, i tinc pànic que el meu vot pugui ser canviat per l’estado.
El 21 D vivia a Castellfollit i van fer-ho com diu en Joan. La majoria de vots dels primers que van sortir eren del vot per correu van ser per cs. Ningú va dir res, però feia un tuf…

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
05.02.2021  ·  10:00

Nyas Coca !

M’ha agradat l’expressió valenciana per a expressar el moment present que ha usada en Rubèn Sanz.

Fa 38 anys que parafrasege aquella sentència del bisbe Torras i Bages al nostre present:

“Catalunya serà valenciana o no serà”

I està passant. Contra el pessimisme inútil, joia i confiança. Contra els Noucentismes i els neovintcentismes, contemporaneïtat.

Despertesa, no creure que res ens han de regalar. Les errades de l’estat colonial són presents i regals que no ens esperàvem. Però l’agenda l’hem de marcar nosaltres davant els paranys que ens “deparen”.

Fa més mal les desil·lusions dels nostres commatriotes com les del senyor Gilibert, les pors de Na Porta, etc. que afermen opcions unionistes i les “cagadubtistes” de les cúpules d’ERC i del PDCAT.

A veure; qui podia creure fa dues dècades que el batle de València poguera ésser un valencianista, que damunt és nat a Manresa i viu al Cap i Casal des dels 15 anys? I a sobre provinent del PCPV?…ningú, ni jo mateix.

Eixa manca d’autoconfiança i d’autorigor ens afebleix.

L’obligació de l’estat colonial español és fer-nos la vida impossible i fer-nos totes les trampes possibles, PER LA SEUA PURA SUPERVIVÈNCIA.

Qui ens anava a dir que participaríem alhora i simultàniament en mitjans com Facebook, Twitter, VilaWeb, El Nacional, TV3, IB3, A.Punt, etc gents de les Palma, Pollença, Eivissa, Perpinyà, Prada del Conflent, Mequinensa, Fontdespatles, Vallderoures, Elx, Monòver, València, Vinaròs, Maó i Ciutadella, Vic, Lleida, Alcarràs, Granollers, Terrassa, Salt, Gràcia, Sueca, Ontinyent, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Oriola !, eh Oriola que no hi ha ple que no es torne a sentir el valencià després de segles emmudit i vetat….etc.?

Qui realment té por és l’estat, i com tinc el bon costum de guaitar l’enemic….no heu començat a sentir des de Màdrix estant allò de “España se va a la mierda”….que cada vegada ressona més entre els colonialistes?

Estar proactius i també a l’aguait de totes les cabronades que ens facen no ens agafa de nou, n’estem avesats. Ells no estan avesats a la nostra resiliència, calvinisme i capacitat a resoldre les adversitats.

I ara, després de la soflama, us pregue tranquil·litat i centrament en la propera faena:

1. Depassar el vot independentista el 55 %. Cosa que no importa, perquè a españaencara que fóra el 90 % ho negarien.

2. Fer que Junts siga hegemònica inclosos els vots d’ERC que veuen en la cúpula uns col·laboracionistes amb l’estat ocupant.

3. Eixa serà la manera de fer-los esdevenir sobiranistes en comptes de cagadubtes i màrtirs debades.

4. Intentar fer adults als de les CUP, i fer-los entendre que els comportaments de na Boya, Fernàndez, Baños, De Jòdar, Téllez, Llach, etc. són els productius, i fan faena i no el partit pres infantil de na Sabater. I que la vida corre ràpida i no podem fer assemblees per a alçar DUI o proclamar República fefaentment.

5. A l’alliberament i emancipació mnostra cal vindre de casa pixats, cagats, pentinats, dutxats, perfumats i ASSEMBLEATS de bestreta. Si no, estem donant-li temps a l’estat ocupant a recuperar-se.

6. I tampoc cal ser transparents….perquè portem dècades explicant tot el que farem. S’ha de ser estúpids ! i donem tempos a l’estat -que té gent especialitzada en fer la guerra- per a destarotar qualsevol iniciativa de desestabilitzar-los.

Senzillament: açò de la propera elecció serà un altre carreu sobre la paret. Important perquè suportarà aquells que li posarem damunt. Perquè aquest edifici-república ha d’aguantar 2 segles, que és el que viuen els nous fets i artefactes polítics nous més o menys.

Josep Blesa (València)

Josep Maria Rúbies
Josep Maria Rúbies
05.02.2021  ·  10:55

Difícil, ERC i JxC, independentistes, un d’esquerres i l’altre de dretes, amb nombre de vots similars, segurament tornaran a fer govern, i amb la CUP podrien millorar les condicions socials, però amb quins diners?
Tots parlen uns d’amagat i altres obertament del diàleg i el dret d’autodeterminació. D’alguna maneta s’ha de fer oficial davant del món que no volen dialogar ni resoldre res i la única manera és que siguin ells els que s’axequin de la cadira. Aleshores és quan s’ha de tenir un full de ruta, una constitució provisional, un pla econòmic, un sistema d’impostos, una reglamentació, un acord entre partits i uns països que ens donin soport. I que no ens Passi com el 17-O que tot es va fiar al diàleg.

Josep Mª Bisbe
Josep Mª Bisbe
05.02.2021  ·  11:06

Hem d’anar a votar per evitar que tinguem un parlament de fireta, governat per un partit unionista.

Pere Grau
Pere Grau
05.02.2021  ·  11:21

Sr. Aguilar: per què hem d’anar a votar? El Sr. Carles Vinyals ho respon perfectament. Sí, ens hi va més del que molts pensen. A més a més, siguin imposades o no, a totes les eleccions que hi hagi cal que no es perdi ni un sol vot independentista. Aparentment tot això sembla que no compta a l’estranger. Però sí que compta. Més del que molts pensen. Hem de deixar ben clar quin camí volem que segueixin els nostres partits. I si aconseguim que aquests el segueixin (amb més o menys refrecs i arestes) seria un pas de gegant cap a la llibertat de la nació. Prenent totes les precaucions que calguin, però VOTAR!

Carlos Guimarães
Carlos Guimarães
05.02.2021  ·  11:23

Votar si o si. No hi altre possibilitat.

david graupere
david graupere
05.02.2021  ·  11:29

cal recordar, per pesat que sigui, que a les europees ja es va depassar el 50% de vots independentistes. Però no es diu, interessa fer bullir l’olla ara amb el 50%, quan torni a passar, perquè si ja ha passat un cop, tard o d’hora tornarà a passar, llavors caldrà cercar una altra cantarella.

La mobilització de vot no és pas assolir el 50% de vot sinó què faran després, després de les europees ERC va decidir no fer Puigdemont president. Una curiosa manera de festejar el 50%.

JOAN RENDÉ
JOAN RENDÉ
05.02.2021  ·  11:39

Molt ben vist, senyor Partal: no val a badar, que l’objectiu del Gobierno de España és anul·lar-nos, pel dret o pel revés. Ells poden haver instigat totes les possibles irregularitats per tal d’utilizar-les segons els convingui. Nosaltres hem de ser molt guineus per a no caure en cap d’aquests paranys, i ens és molt senzill: votem massivament i tornem-los a rebolcar més encara del que ho vam fer a les eleccions a què també ens van obligar el 21D del 2017. Que ningú no es quedi a casa!!!

Joaquim Casanova
Joaquim Casanova
05.02.2021  ·  11:40

Fa dies que comento amb el meu cercle que, si no surt el resultat que l’estat vol, aquestes eleccions seran invalidades, com ve a dir en Partal. No em creuen, esclar.

XAVIER UTRILLA
XAVIER UTRILLA
05.02.2021  ·  11:44

D’acord amb l’exposició de l’editorial, tret, com sempre, de l’equiparament del vot independentista d’erc amb el vot independentista de jxcat. Sí, tots som iguals, però uns som més iguals que altres…
Uns volen l’unitat, l’independència i lluiten contra Espanya als tribunals democràtics (amb cert èxit i molt bona planificació, que sería encara millor amb el nostre suport) i altres diuen que separats son més (més qué), diuen que volen l’independència, però acaten (per el seu interès?) inhabilitacions passades i properes, prohibicions, en contra de la voluntat popular, regalan la governabilitat d’Espanya a canvi de res, aproven el que els hi diuen contra Catalunya i són uns pèssims gestors (el contrari d’efectius)…
Confío que anirem a votar massivament (i tranquils, que no ens posarem en risc més que un altre día qualcevol i no morirem tots) i espero una victòria aclaparadora del nostre president legítim i la seva llista i la trajectòria d’erc els porti a quedar en el paper de crossa i s’ho repensin, o sabrem si volen ser crossa de l’independentisme o de les “esquerres espanyoles”, per allò d’eixamplar la base…
PS Demanaría a VW un article sobre el vot per correo (l’interior, que de l’estranger ja sabem…) i com es pot controlar, que fa una por i una flaire…

Lluïsa Miret
Lluïsa Miret
05.02.2021  ·  11:47

Que tenen males intencions, és molt clar, que fan fer les eleccions en aquest moment de la pandèmia per alguna no bona raó, claríssim, que els sondejos estan trucats, també. Resum: els fem por.
Anem a votar i vigilem constantment les trampes que fan i denunciem-les. Com fa Vicent, moltes gràcies.

Rubèn F.Pola
Rubèn F.Pola
05.02.2021  ·  11:50

La premsa de Madrid presenta l’allau de recursos per no formar part de les meses electorals com a ‘complot electoral’, com una conspiració independentista. Això dona pistes de cap on aniran els trets. L’unionisme, de manera sistemàtica, projecta sobre l’adversari els seus propis defectes. T’acusa dels seus propis vicis. Així s’apropien del relat, de la iniciativa: t’obliguen a posar-te a la defensiva. Ergo hi haurà complot electoral, conspiració … unionista. Faran trampes. Han de guanyar com sigui. I ‘com sigui’ vol dir ‘com sigui’. Si han fet trampes amb la veritat i amb la llei, per quins set sous no ho haurien de fer amb la democràcia. Fixeu-vos que tot el que fa i el que diu el candidat Illa delata la seguretat absoluta que serà el guanyador. Té el posat de qui se sap guanyador. Sap que l’aparell de l’Estat li ‘fabricarà’ la victòria. De més grosses en veurem i de més verdes en maduren. El nou ‘sorteig’ que farà la junta electoral no m’inspira cap confiança. I el vot per correu fa pudor de tupinada. Si han mentit descaradament en un judici, què els impedeix d’obrir un sobre i canviar la papereta?

JOSEP RAMON MIR
JOSEP RAMON MIR
05.02.2021  ·  11:55

He llegit amb certa tristesa l’opinió de Francesc Aguilar i voldria fer unes reflexions. Per començar dir que tot hom és lliure de fer el que cregui més convenient: No anar votar per que creu que no serveix de res o per que posa en risc la seva vida…i estic molt d’acord amb el que va dir el President Torra.
Però, a veure, les reflexions: Les podem dividir en dues, la “política” i la “sanitària”. La política: Ens hem parat a pensar en l’endemà d’una victòria espanyolista (dic espanyolista, no com pejoratiu, si no com un pas més enllà de “unionisme”). Els hi hem de regalar la foto i el titular “hemos acabado con el independentismo” ? i aquí afegiu altres adjectius i insults que ja sabem, sobre tot de cara a la opinió de Europa i el món. Ens hem parat a pensar que poden representar quatre anys de Generalitat espanyolista? Les poques engrunes que ens queden desaparegudes… Vàrem llegir el que deien molts funcionaris de la Generalitat després d’uns mesos de 155?. Ningú que cregui en l’independència de Catalunya hauria de renunciar a votar per poc que pugui.
La sanitària: Jo estic dins del que es diu “població de risc” per edat i ni per un moment se m’ha passat pel cap quedar-me a casa, crec que les mesures seran prou efectives per fer una votació segura, també quan anem al súper hi ha risc, un altre cosa són els components de les meses que s’han de passar allà 14 o 15 hores, aquí cada un que faci el que cregui que ha de fer…
I molt d’acord amb l’opinió del Sr. Partal, crec que poden arribar fins hi tot a impugnar les eleccions si no guanyen ells, per això ja tenen el braç armat dels jutges que seguiran actuant sigui quin sigui el resultat.
Evidentment serà el que serà però jo sí aniré a votar i votaré independentista.

Joaquim Rúbies
Joaquim Rúbies
05.02.2021  ·  12:03

La meva mare, de noranta-cinc anys, no es refia del correu español.
No puc deixar de pensar el patiment que han sofert totes les generacions anteriors a la nostra i com els hi podem agraïr haver conservat la flama de la nostra llengua.
Moltes gràcies Vicent i tots els que treballeu a Vilaweb.
Via fora Catalans!

Ferran Moreno
Ferran Moreno
05.02.2021  ·  12:06

Portem ja com a mínim 6 anys amb majoria “independentista” al Parlament. No tinc prou clar què aconseguiríem ara exactament si en comptes de 70, n’aconseguim 71, 73 o 69 diputats “independentistes”. Que uns i/o altres puguin gestionant el mentrestant durant 4 anys més, suposo.
“Guanyar” ja no és aconseguir la independència, guanyar ha passat a ser assolir el control de l’autonomia. Juguem a no perdre i si ho aconseguim tothom content.

Carrer, carrer, carrer!

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
05.02.2021  ·  12:25

Recomano la lectura d’aquest article.

https://www.alfdurancorner.com

Francesc Planas
Francesc Planas
05.02.2021  ·  12:30

Em fa molta por que no facin trampes, per exemple, en el vot per correu.

Mònica Vidal
Mònica Vidal
05.02.2021  ·  12:30

I doncs! N esperem una altra cosa? Rebequeries de nen mal criat. Una bona plantufada, i al carrer. Nosaltres. Ells es poden quedar amb l bolic que tenen. Un govern q no controla ni exèrcit ni monarquia ni judicatura pretén guiar el país? No entenc com algú se’n refia.

Carles Matute
Carles Matute
05.02.2021  ·  12:36

Ja fa dies que més d’una persona em diu que no anirà a votar perquè n’està farta de tot. Bé, aquesta pot ser una altra de les estratègies espanyoles: que el personal se’n farti. Davant d’aquesta situació sempre responc que per mandra que faci, que per poc motivat que s’estigui o que pel fet senzill de que no ens agradi cap de les opcions que es presenten, cal anar a votar; i cal fer-ho perquè és l’única arma que tenim. El PSOE i els seus satèl·lits aniran a votar en massa, així doncs, si varem ser capaços de sortir l’ú d’octubre de fa tres anys sota una pluja de garrotades perquè no hem de fer-ho ara? Anem-hi tots i votem una opció independentista (JxCat, per exemple) i encara que aquesta no sigui la millor, o la que més ens agradaria, resolguem primer allò que interessa i després ja en parlarem.

Montserrat Vilarmau
Montserrat Vilarmau
05.02.2021  ·  12:58

Hi haurà observadors internacionals? Crec que són els únics que ens podrien salvar de jocs bruts. Algú sap si Catalunya els podria sol·licitar?
Vicent Partal, ho saps tu?

josep ortinez
josep ortinez
05.02.2021  ·  13:25

I encara falta dir que tots els drets electorals de junts han passat ( manu iudicare) al PDcat.

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
05.02.2021  ·  15:13

No he tingut temps de llegir tots els comentaris.
Però per si de cas encara hi ha derrotistes promovent l’abstencionisme, que farien un flac favor a Catalunya i si un gran favor a espanya, la espanya franco-borbónica, insistiré que no hi ha cap excusa per no votar, que cal votar independentista, i que cal votar la llista que més neguiteja al regne borbònic, i aquesta és la del MHP Carles Puigdemont.
Perquè realment neguiteja, fa pànic als borbons, als socialistes de pacotilla com el PSOE, més semblants a un nacional-socialisme, i a la dreta casposa espanyola.
Si guanya i a més amb contundència el MHP Carles Puigdemont, seria un Zas a la boca que resonaria arreu el món.
A més serviria, possiblement, per a netejar la cúpula botiflera d’ERConvergent, podent així recuperar la ERC autèntica, i netejar les restes convergents com PdCAT (aquests per molt que digui la Chacon no són independentistes i es trobaríen còmodes amb la cúpula d’Oriol Junqueras i acòlits).

Maria Villarroya
Maria Villarroya
05.02.2021  ·  15:35

Si guanya ER no serà malament per a ells, L’Estat vol que guany ER, és la millor garantia per continuar enfangats…estic farta….del discurs de tapar les vergonyes i la traïció d’esquerra
Mercè Rodoreda: “La guerra la va guanyar la CNT”
Cal votar massivament a JUNTSx CAT

Josep Grau
Josep Grau
05.02.2021  ·  16:42

Tothom a votar el 14-F! Hem de tornar-los els cops de porra, un a un, però en forma de vots, com vam fer el 21-D.

Tant és si esteu emprenyats o decebuts amb els partits independentistes. Estem davant d’unes eleccions crucials. Ens hi juguem anar endavant en la construcció del país i de l’estat catalans, o retrocedir. No ens podem permetre el luxe dels escrúpols. No és moment per rebequeries. Això els espanyolistes ho tenen claríssim. Ells no s’estan de miraments: si l’Illa necessita els vots de VOX per ser president, els acceptarà sense cap mena d’escrúpol, i tal dia farà un any, com va passar la setmana passada amb la votació de la gestió dels fons europeus.

El vot és l’arma més poderosa que tenim. No fer-la servir equivaldria a una traició. Cal anar a votar, i cal votar les forces independentistes que tenen opcions reals d’entrar al Parlament. Votar Pdcat, Primàries o FNC és, ara per ara, llençar el vot i contribuir a la victòria de l’espanyolisme.

Roser Caminals
Roser Caminals
05.02.2021  ·  16:49

Subscric l’article, punt per punt.
Si, malgrat totes les manipulacions, l’independentisme assoleix un +50%, serà la constatació que la repressió no ha funcionat. Ja sé que tenim un escepticisme creixent vers els partits catalans i vers Europa, però la resposta internacional, lenta com és, va pujant de to. I això compta.
Espanya té una estratègia per an.nular els resultats si no li agraden. Nosaltres n’hem de tenir una altra: si guanyem i se’ns nega la victòria, mobilització. Si perdem per tupinades i supressió de vot (l’exterior, ja s’ha suprimit), mobilització. Momentum tant en un cas com un altre. El pitjor enemic, el més difícil de combatre, seria l’abstenció.

Oriol Roig
Oriol Roig
05.02.2021  ·  17:46

Com deia aquell (de Vox, crec, per cert), “las urnas las carga el diablo”. Les llumeneres del PSOE deuen ser les mateixes que li van recomanar a en P. Sánchez que repetís les eleccions. Són rucs i no en saben de matemàtiques. Si el seu electorat és majoritàriament gent de certa edat i alhora són els més vulnerables al virus, no entenc que vulguin forçar unes eleccions d’hora si o si. Potser per munyir-los un vot abans que no petin de CoViD?
De nou als independentistes que diuen de no votar, repenseu-vos-ho, si-us-plau. El més important és passar del 50% dels vots. Tot i que les considerem unes eleccions il.legítimes de naixement o ens faci fàstic votar als tres partits amb representació parlamentària. Hi ha opcions que obtinguin o no representació es comptaran com a pro-independència: Front Nacional o Primàries.

Maria Cinta Comet
Maria Cinta Comet
05.02.2021  ·  18:02

Bona tarda! Gràcies Sr. Partal un dia més.
Hi ha seixanta i tants comentaris, vol dir que el tema interessa i tothom hi té alguna cosa a dir.
Jo copio el comentari de Francesc Aguilar (04.02.2021 | 22:09)
Per què hem d’anar a votar i arriscar la nostra vida si és per elegir un parlament de fireta i un govern d’una Generalitat, que el mateix Quim Torra diu que treballa a la contra?

I li responc el que opino de la seva pregunta.
1) Hem d’anar a votar per impedir que els del 155 arribin a presidir el nostre Parlament. I cal que hi anem massivament.
2) Potser sí que correm algun risc de contagiar-nos, però prenent les mesures estrictament, el risc pot esdevenir molt, molt petit.
3) El meu dubte, tot i els protocols que expliquen que se seguiran, és per les persones que els hi ha tocat ser a les taules electorals (moltes hores en un local gran, sí, però tancat; això sí, segur que estarà ben airejat/ventilat.

Toca anar a votar independència JA!
Per barrar el pas als del 155 (Comuns inclosos) i
Frenar, tant com sigui possible, l’entrada de Vox al nostre parlament.
Fem-ho posdible!
Anem a votar!!!

Josep Pasqual Gil
Josep Pasqual Gil
05.02.2021  ·  19:27

Tots per un, un per tots. Puigdemont, evidentment. Pregunteu-ho a EspaÑa. O llegiu la premsa internacional.

Roser Garrell
Roser Garrell
05.02.2021  ·  22:01

Per-què no hi fan anar els jutges a les meses electorals, doncs són ells els que han obligat a fer les eleccions el 14-f?

enric llopis
enric llopis
06.02.2021  ·  00:24

A votar contra Espanya i tota la seva màfia. Això ho tinc clar.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes