Fem conserva de tomàquet cuit

  • Un recurs per a preparar plats del menú diari amb més rapidesa però sense perdre qualitat

VilaWeb

Neus Cuscó

09.09.2017 - 22:00

Ingredients:
5 kg de tomàquets de pera
2 cebes grosses
3 grans d’all
oli, sal,
1 culleradeta de sucre

Elaboració:
En una olla fonda posem un raig d’oli i sofregim les cebes tallades a trossos. Quan comencen a rossejar, tirem els grans d’all a trossets.
Mentrestant, posem els tomàquets en un bol amb aigua una bona estona, sense el capoll. Els fem a trossos.
Tirem tot el tomàquet trossejat a l’olla i el remenem per a evitar que s’enganxi. Afegim el sucre per a matar-ne l’acidesa i salem.
Quan els tomàquets comencin a bullir, abaixem el foc i els remenem de tant en tant. Ho fem coure al voltant d’una hora. La salsa ha de quedar espessa.
Un cop cuita la salsa, deixem que reposi i es refredi. Després la passem per un passapuré per eliminar les pells i les llavors.
Els pots, nets, de 350 g, els omplim amb la salsa de tomàquet. Surten uns deu pots. Els tapem ben tapats i els posem al bany maria durant vint minuts (comptant des que comença a bullir l’aigua). Els deixem refredar dins del cassó amb l’aigua i quan siguin freds els eixuguem i els etiquetem. Podem guardar els pots de tomàquet al rebost, es conserven durant mesos.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor