L’ex-president del govern espanyol Felipe González i el dirigent de Podem, Pablo Iglesias, s’han bescanviat retrets i han aixecat polseguera a la xarxa. Si dimecres, a la sessió d’investidura, Iglesias va dir que González tenia el passat tacat de calç viva, ahir González va dir no sentir-se ofès per aquelles paraules: ‘Allò que em va dir Iglesias és un meravellós autoretrat seu. És ple de ràbia i d’odi.’ González va fer aquestes declaracions a l’Institut Cervantes de Madrid, en un homenatge al novel·lista colombià Gabriel García Márquez. I afegí: ‘Sé que és bon deixeble d’Anguita, però el veig molt sobrecarregat; s’hauria d’asserenar una miqueta.’

La polèmica no es va pas acabar aquí. Iglesias va respondre a Twitter que se sentia honorat que el consideressin aprenent d’Anguita. ‘No tan sols per les seves idees, sinó pel seu exemple’, va dir. El piulet anava acompanyat d’una imatge amb les fotografies de José María Aznar, Felipe González i Julio Anguita, amb un missatge que indicava quant cobren com a membres de consells d’administració. En el cas d’Anguita, un text diu que va renunciar a la paga vitalícia d’ex-parlamentari.

Heus ací el piulet de Pablo Iglesias:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb