Ajuntament, JCF, comissions i artistes decidixen no retardar l’eixida dels jurats a pesar del temporal

  • Representants de l'Ajuntament de València, de la Junta Central Fallera (JCF) de València, de comissions falleres i del Gremi d'Artistes Fallers han decidit no retardar l'eixida dels jurats de falles que han d'analitzar i puntuar els monuments fallers de 2017, una possibilitat que es va plantejar després del temporal de pluja i vent de les últimes hores per a donar més temps de preparar-los i solucionar les incidències registrades per la climatologia.

VilaWeb
Redacció
14.03.2017 - 12:47
Actualització: 14.03.2017 - 18:03

VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

Representants de l’Ajuntament de València, de la Junta Central Fallera (JCF) de València, de comissions falleres i del Gremi d’Artistes Fallers han decidit no retardar l’eixida dels jurats de falles que han d’analitzar i puntuar els monuments fallers de 2017, una possibilitat que es va plantejar després del temporal de pluja i vent de les últimes hores per a donar més temps de preparar-los i solucionar les incidències registrades per la climatologia.

Així, per unanimitat, estos col·lectius han agraït “l’oferiment realitzat a comissions i artistes pel president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, d’ajornar durant algunes hores l’eixida dels jurats de falla” després del temporal però han acordat mantindre l’horari tradicional.

Han explicat que han declinat “esta excepcionalitat en entendre que podria no tindre l’efecte desitjat sobre les falles” i que “podria suposar involuntàriament una pressió afegida sobre els propis artistes en les últimes hores de la ‘plantà'”.

Estes mesures es van adoptar en “la reunió d’urgència” celebrada la passada nit i convocada pel regidor de Cultura Festiva en l’Ajuntament de València i president de la JCF, Pere Fuset, per a analitzar “els efectes del temporal de pluja i vent de les últimes hores”, “els seus efectes sobre la ‘plantà’ de les falles” i les “possibles actuacions”.

En esta trobada han participat al costat de Pere Fuset, també regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, representants del Gremi d’Artistes Fallers amb el Mestre Major del Gremi, José Ramón Espuig i el directiu Ximo Esteve; el president de la Interagrupació de Falles de València, Jesús Motes, i el directiu Pedro Pons, i els vicepresidents de JCF de Festejos, José Acosta.

Igualment, han acudit els responsables de les delegacions d’Incidències i Falla i el delegat de sector, Javier Tejero, així com altres dos delegats dels sectors, José García Bosch i Ximo Esteve, igualment components de Junta Central Fallera per elecció de les comissions falleres.

DESTRIAR

Tots els assistents a la reunió han decidit també “animar i confiar en la capacitat de les persones components dels jurats de falla –ja estiguen integrats per persones a proposta de les seccions o escollits per sorteig– per a tindre la màxima sensibilitat a l’hora de valorar les falles” i “destriar entre els possibles defectes del treball i els desperfectes generats per la força de l’aigua i el vent”.

Igualment, han decidit fer una crida a fallers i falleres per a “mostrar la seua màxima sensibilitat, comprensió i col·laboració amb el treball dels artistes fallers en uns moments durs i, de manera molt especial, davant la recta final de la ‘plantà'”.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any