El president de CaixaBank, la Fundació Bancària La Caixa i CriteriaCaixa, Isidre Fainé, anunciarà si opta pel banc o per l’Obra Social dijous que ve, últim dia que té de termini per donar compliment als canvis normatius en el sector financer que li impedeixen mantenir les dues responsabilitats, han informat a Europa Press fonts financeres.

Tot i que l’entitat catalana no revelarà la decisió fins aleshores, tot apunta que Fainé optarà per cedir el seu lloc en el banc, ja que des de les seves altres responsabilitats en el Grup La Caixa podrà seguir controlant l’estratègia de l’entitat financera, i és un ferm defensor de l’Obra Social.

Fainé, nascut a Manresa el 1942, segueix molt actiu ja que és també vicepresident de Telefónica, vicepresident primer de Repsol i Conseller de Banc BPI, The Bank of East Asia, Gas Natural Fenosa i de Suez Environnement Company.

Alhora, ocupa la presidència de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (Seca), és president d’European Savings Banks Group (ESBG) i vicepresident del World Savings Banks Institute (WSBI).

Presideix la Confederació Espanyola de Directius i Executius (Cede), el Capítol Espanyol del Club de Roma i el Cercle Financer, i és membre del Consell Empresarial per a la Competitivitat (CEC).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.