Era previst que avui a les dotze del migdia el vice-president Pere Aragonès presentés el pressupost de la Generalitat, que té el suport de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i Catalunya en Comú-Podem. Però, de sorpresa, fa poques hores que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat una declaració institucional a la mateixa hora i ha convocat el govern a una reunió a les tres de la tarda.

En principi, la reunió de govern, en què s’havia d’aprovar el pressupost, era prevista a dos quarts de deu. Passant-la a les tres, es fa impossible de presentar el pressupost demà al parlament, tal com s’havia previst. D’una altra banda, la reunió de la mesa del parlament que s’havia de fer a les deu s’ha endarrerit fins a les dotze. Així mateix, s’ha ajornat l’acte de lliurament del projecte de llei de pressupost que havia estat convocat al parlament a tres quarts de dotze.

El president Torra convocarà eleccions després de l’aprovació del pressupost

Vegeu ací la compareixença en directe:

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb