El duc Philip d’Edimburg, marit de la reina Isabel II, es retira de la vida pública. Amb noranta-sis anys, ha renunciat als seus compromisos públics a partir de la tardor després d’una reunió amb el personal de la casa reial al Palau de Buckingham.

El Regne Unit s’ha llevat avui pendent d’aquesta reunió d’urgència. Isabel II ha convocat una trobada amb tot el personal de la casa reial aquesta matinada, fet que ha disparat tot tipus d’especulacions. Malgrat que aquestes trobades són habituals, el fet que s’hagi convocat de matinada ha disparat els rumors entre la premsa anglesa i a les xarxes socials.

Després d’unes hores d’expectació, finalment la casa reial ha fet l’anunci de la retirada del duc d’Edimburg en un comunicat: ‘El duc d’Edimburg ha decidit que no seguirà participant en compromisos públics a partir de la tardor d’aquest any. Per prendre aquesta decisió compta amb el ple suport de la Reina’. Pel que fa a la monarca, la casa reial ha assegurat que mantindrà els compromisos oficials de la seva agenda i que compta amb el suport dels membres de la família reial.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]