Michael Bloomberg, el multimilionari ex-batlle de Nova York, ha anunciat que es presenta a les primàries del partit demòcrata per ser el candidat a la presidència dels Estats Units. S’afegeix a la cursa que mantenen l’ex-vicepresident i centrista Joe Biden, i els senadors Elizabeth Warren i Bernie Sanders, aquests dos darrers escorats a l’esquerra.

Malgrat que al març havia dit que no es presentaria, afirma que no veu ningú més dins del partit demòcrata capaç de guanyar a l’actual president nord-americà, Donald Trump.

‘Derrotar Donald Trump i reconstruir Amèrica és la lluita més important i urgent de les nostres vides. I hi vaig de totes totes’, ha dit. Bloomberg, ex-republicà, afirma que oferirà una opció pragmàtica als votants en una campanya per destronar a qui ‘representa una amenaça existencial al nostre país i als nostres valors’.

En aquest sentit, afirma que el conjunt ‘d’experiències úniques en el món dels negocis, la governança i la filantropia li permetran de guanyar i lidera rel país.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.