Concert de Gatillazo l'any 2009

Evaristo Páramos, actual cantant del grup punk Gatillazo i ex-cantant de La Polla Records –ja dissolt–, va ser retingut i identificat per agents de la Guàrdia civil després d’un concert al festival Primavera Trompetera de Jerez de la Frontera. Un testimoni va enregistrar el moment en què els agents se l’enduien:

En un piulet, la Guàrdia Civil va dir que no l’havien detingut ni retingut, malgrat que els testimonis i el vídeo demostren que van fer-lo anar a un racó apartat. La Guàrdia Civil nega que l’actuació fos motivada pel contingut de les cançons i diu que li van comunicar una denúncia per haver dit ‘policies, sou uns fills de puta’.

Páramos, integrant del moviment musical del rock radical basc, fa dècades que canta cançons crítiques amb l’autoritarisme, el feixisme, el capitalisme, l’espanyolisme i el catolicisme. En concret, va fundar La Polla Records l’any 1979 i ja ha publicat una vintena d’àlbums.

L’editorial Txalaparta, que li va publicar el llibre Por los hijos lo que sea, amb els seus pensaments, s’hi ha solidaritzat i ha dit que continuaria difonent-ne les idees.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb