L’aeroport de París-Orly ha estat evacuat aquest matí per ordre de la policia francesa després que els agents abatessin un home que intentava agafar l’arma d’un dels soldats que hi havia desplegats a la terminal sud. S’ha suspès tota l’activitat de l’aeroport fins la tarda i la policia ha establert un perímetre de seguretat.

Després de dues hores d’intervenció dels equips de seguretat, per a detectar possibles explosius, la policia francesa ha donat per finalitzada l’Operació Sentinella, nom que ha rebut l’actuació.  A les 17.27 hores, el Ministeri d’Interior francès ha anunciat el final de l’operació i l’obertura gradual de la terminal sud de l’aeroport. Ha afegit que hi ha hagut catorze ferits lleus, dels quals quatre són militars.

Posteriorment, la policia ha identificat l’atacant. Segons el Ministeri de l’Interior francès, es tracta d’un ‘islamista radicalitzat’ que ja estava fitxat pels cossos de seguretat. A més, l’han relacionat amb un atac amb pistola a primera hora del matí en un control policíac a la carretera de Seine-Saint Denís, al nord de París. Un policia ha estat ferit lleu i es troba ingressat a l’hospital de Lariboisière.

El president francès, François Hollande, ha felicitat a les forces policials i militars per la seva actuació contra ‘un individu particularment perillós’. Ha elogiat el coratge i l’eficàcia dels cossos de seguretat.

Ha anunciat que la fiscalia de París ha obert una investigació per esclarir les motivacions i circumstàncies dels fets i per descobrir si hi ha possibles còmplices. Ha recordat la determinació de França per continuar actuant contra el terrorisme, defensar la seguretat dels ciutadans i garantir la protecció del territori.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]