Els eurodiputats Josep-Maria Terricabras, Jordi Solé, Ramon Tremosa, José Bové, Marie-Pierre Vieu, Tatjana Zdanoka i Mark Demesmaeker han fet una conferència de premsa davant la presó d’Estremera per denunciar que els havien negat l’accés. Tots havien demanat de poder entrar al centre penitenciari per visitar Oriol Junqueras i Joaquim Forn, però els van denegar el permís. Avui han anat davant Estremera, però tampoc no els han deixat entrar, i ho han denunciat tot exhibint els passaports davant la premsa.

‘Això és part de la nostra feina, assegurar-nos que la democràcia funciona en tots els països de la Unió Europea. I com que no ens deixen entrar, vol dir que Espanya tracta diferent aquests presos’, ha dit José Bové, que ha recordat que fa dues setmanes va visitar uns presos a França sense cap dificultat.

Els eurodiputats ja van demanar de visitar tant Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Soto del Real com els consellers i les conselleres que eren a Estremera i Alcalá Meco, i van recordar que dos dels empresonats, Raül Romeva i Oriol Junqueras, havien estat membres del Parlament Europeu. Però es van trobar amb entrebancs burocràtics i no pogueren fer les visites.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]