PEQUÍN, 12 (Reuters/EP)

El Govern de la Xina ha assegurat aquest dilluns que veu amb extrema preocupació les últimes declaracions realitzades pel president electe dels Estats Units, Donald Trump, sobre la política d’una sola Xina.

En una entrevista concedida aquest diumenge a la cadena de televisió estatunidenca Fox, Trump va assegurar que no se sent vinculat amb la política d’una sola Xina que tradicionalment ha seguit els Estats Units amb el gegant asiàtic. Trump va assenyalar que no entén “per què cal estar lligats en aquesta política, a menys que s’arribi en un acord en relació amb altres coses, entre les quals hi ha el comerç”.

En una compareixença davant de la premsa, el portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers de la Xina, Geng Shuang, ha subratllat que la política d’una sola Xina és la base de les relacions amb els Estats Units i ha reclamat a Trump que entengui la importància que té el tema de Taiwan.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]